Καλέστε μας για να κλείσετε ένα ραντεβού ενημέρωσης.

Η Σωστή Επιλογή ξεκινάει από την Αναλυτική Ενημέρωση!

Αθήνα: Πλατεία Κάνιγγος 2103803806   Δάφνη: Πλατεία Kαλογήρων 2109761101   Μαρούσι: Πεζόδρομος 2108026216 

 

Μη χάνεις χρόνο:

Εκπαιδεύσου τώρα και μάθε να δημιουργείς

τα δικά σου σχέδια για μια «μεγάλη γκάμα βιομηχανικών

πεδίων», εύκολα και γρήγορα.

 • Απόκτησε Ολοκληρωμένες Δεξιότητες, επιλέγοντας σύγχρονες ειδικότητες από την 32χρονη, εκπαιδευτική εμπειρία του ομίλου FACEtoFACE®.

 

Industries

Καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται διαρκώς, γίνεται όλο και πιο χρήσιμη και απαραίτητη σε διάφορους κλάδους εργασίας. Ένας από αυτούς είναι και ο κλάδος της βιομηχανίας σχεδίασης. Ένα μεγάλο πλήθος από λογισμικά και σχεδιαστικά προγράμματα καλύπτει όλο το φάσμα της βιομηχανίας σχεδίασης, από τη σχεδίαση απλών χαρακτήρων cartoon μέχρι και τη σχεδίαση μηχανοκίνητων αεροσκαφών.

Στον όμιλο FACEtoFACE®, μπορείς να επιλέξεις το σχεδιαστικό τομέα βιομηχανικής σχεδίασης που σε ενδιαφέρει, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία επιλογών που προσφέρουμε.

Cartoon design

Εικονογράφηση


Η εικονογράφηση είναι τέχνη η οποία έχει ως απαραίτητο συστατικό της το σχεδιασμό. Το Cartoon Design είναι βασισμένο πάνω σε αυτό, καθώς αποτελεί, πλέον, ένα ιδιαίτερο είδος τέχνης το οποίο έχει τη δική του θεωρία και δομή. Με τα χρόνια και με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ο άνθρωπος ανακάλυψε πρακτικούς τρόπους για το πώς να ζωγραφίζει σε υπολογιστή, πώς να κάνει τρισδιάστατη σχεδίαση και πώς να δίνει ‘’ζωή και κίνηση’’ στα σχέδια του.


Ποια λογισμικά χρειάζεται να μάθεις για να δημιουργήσεις το δικό σου Cartoon;

 

 • Illustrator
 • Photoshop
 • 3D studio Max
 • Cinema 4D
 • Rhino 3D
 • Vray rhino
 • Vray Max
 • Flash
 • After effect
 • Z-Brush
   

Προτεινόμενα λογισμικά για Cartoon design

 

Πάτησε εδώ για να δεις τις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

Illustrator


Το Illustrator είναι πρόγραμμα σχεδίασης με δυνατό του χαρακτηριστικό τη δυνατότητα δημιουργίας διανυσματικών (vector graphics) γραφικών. Το Illustrator είναι ένας άλλος κόσμος δημιουργίας και όχι απλά διακόσμησης. Όποιος γνωρίζει τις αρχές του καλού design, μπορεί μέσω του Illustrator να βγάλει ένα εντελώς δικό του αποτέλεσμα, κάτι που θα κάνει το design ακόμα πιο ιδιαίτερο. Θα το απογειώνει. Με τη χρήση του illustrator, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου cartoon. Έχεις την δυνατότητα να ζωγραφίσεις, χρησιμοποιώντας διανυσματικά γραφικά, βάζοντας χρώμα και εφέ στα σχέδιά σου σε δισδιάστατη μορφή.

Photoshop


Το Photoshop είναι πρόγραμμα επεξεργασίας ψηφιακής φωτογραφίας. Όπως και στο illustrator, έτσι και σε αυτό το λογισμικό, μπορείς να φτιάξεις τα σχέδια του cartoon σου με την διαφορά ότι σου παρέχει και άλλες επιλογές και εργαλεία.  Δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργάζονται μια φωτογραφία, να βελτιώνουν όλες τις ατέλειές της κάνοντας ρετουσάρισμα και να δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα είτε “εκ του μηδενός”, είτε βασιζόμενοι σε μια φωτογραφία. 

3D studio Max


Με τη χρήση αυτού του λογισμικού, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου cartoon σε τρισδιάστατη μορφή, αφού έχεις τελειοποιήσει πρώτα τα αρχικά σου σχέδια σε ένα από τα προγράμματα που προαναφέραμε. Το 3D Studio Max παρέχει τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας απεικόνισης από 2D σχέδιο, από φωτογραφία ή από καρέ video σε τρισδιάστατη επιφάνεια του αντικειμένου, μέσω εξειδικευμένης γνώσης που σου παρέχεται. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση του 3Ds Max, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται.

Cinema 4D


Ένα άλλο  λογισμικό που σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις 3D μοντελοποίηση και ταυτόχρονα να δώσεις κίνηση στο αντικείμενο σου είναι το CINEMA 4D. Είναι μια εφαρμογή 3D modeling και animation που αναπτύχθηκε από τη MAXON Computer GmbH. Είναι σε θέση να εφαρμόσει μοντελοποίηση, κίνηση, φωτισμό και διαστάσεις, έχοντας κοινά χαρακτηριστικά με τις εφαρμογές 3D modeling. Δεν Απαιτούνται γνώσεις 2D/3D για την εκμάθηση του Cinema 4D, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. 

Rhino 3D


Μπορεί και αυτό να χρησιμοποιηθεί ως λογισμικό για το 3D σχεδιασμό ενός cartoon. Το Rhino 3D® ειδικεύεται στη σχεδίαση ελεύθερης μορφής και στη μη ομοιόμορφη ορθολογική, B-spline (NURBS) μοντελοποίηση, ένα μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιείται, συνήθως, σε γραφικά ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη δημιουργία καμπυλών και επιφανειών. Δεν απαιτούνται γνώσεις 2D / 3D για την εκμάθηση του Rhino 3D στον όμιλο FACEtoFACE, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται.

Vray Rhino ή Vray Max


Με την χρήση Vray Max ή Vray Rhino μπορείς να προσθέσεις φωτο-ρεαλιστική υφή στο αντικείμενο σου. Το Vray Max είναι η κορυφαία επιλογή για γρήγορη και ακριβή, φωτο-ρεαλιστική απόδοση, προσφέροντας  state-of-the-art τεχνολογία rendering, με προϋπόθεση να έχει προηγηθεί ο σχεδιασμός σε 3D Computer Aided  Design Software. Το V-ray για το 3D Studio Max έχει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας τελικής απεικόνισης με τη μορφή φωτογραφίας ή Video. Δεν Απαιτούνται γνώσεις 3D studio Max για την εκμάθηση του Vray, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται.  
Τις παραπάνω δυνατότητες τις παρέχει και το λογισμικό Vray Rhino με τη διαφορά ότι στο πρόγραμμα αυτό χρειάζονται οι γνώσεις του Rhino 3D.

Flash


Ένας ακόμα τρόπος για να δημιουργήσεις ένα κινούμενο σχέδιο είναι να χρησιμοποιήσεις Adobe Flash. Διαθέτει ένα πλήρες σύνολο σχεδιαστικών εργαλείων για τη δημιουργία τυπογραφικών εικόνων. Το Flash υποστηρίζει πλέον τις αυτούσιες μορφές αρχείων των εφαρμογών Illustrator και Photoshop, τις .ai, .psd κάνοντας εύκολη την εργασία με την αγαπημένη σας εφαρμογή. Δεν Απαιτούνται γνώσεις κώδικα HTTP και CSS για την εκμάθηση του Flash, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται.

After Effect


Μπορείς να προσθέσεις κίνηση και εφέ και με το λογισμικό After effect. Το πρόγραμμα αυτό παρέχει ένα πλήρες σύνολο δισδιάστατων και τρισδιάστατων εργαλείων για σύνθεση. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα, θα μπορείς να συνθέτεις επίπεδα με διάφορους τρόπους, να συνδυάζεις προχωρημένα οπτικά και ηχητικά εφέ και να δίνεις κίνηση σε αντικείμενα και σε εφέ. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ After Effect. Είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται.

Z-Brush


Το Z-brush είναι ένα λογισμικό το οποίο ασχολείται με την ψηφιακή γλυπτική ενός αντικειμένου και συνδυάζει 3D και 2.5D μοντελοποίηση. Σχεδιάζει μοντέλα υψηλής ανάλυσης για ταινίες, παιχνίδια και κινούμενα σχέδια. Παρέχει δυναμικό επίπεδο ανάλυσης, έτσι ώστε να επιτρέψει στους χρήστες να μπορέσουν να κάνουν αλλαγές στα μοντέλα τους.

Figure Design

3D Μοντελοποίηση


Το 3D modeling είναι η διαδικασία ανάπτυξης μίας μαθηματικής αναπαράστασης του κάθε τρισδιάστατου πίνακα ενός αντικειμένου. Τα 3D αντικείμενα αντιπροσωπεύουν ένα φυσικό σώμα το οποίο δημιουργήθηκε από ένα σύνολο σημείων. Τα σημεία αυτά ενώνονται από γεωμετρικές οντότητες όπως γραμμές, τρίγωνα, πολύγωνα, καμπύλες, επιφάνειες κ.τ.λ. Το 3D modeling υπάρχει παντού στην καθημερινότητά μας. Με την χρήση επιστημονικών λογισμικών έχουμε καλύτερη 3D προσομοίωση του αντικειμένου, σε cartoon, video games κ.α.
  

Ποια λογισμικά χρειάζεται να μάθεις για να δημιουργήσεις το δικό σου 3D μοντέλο γρήγορα και εύκολα;

 

 • Illustrator
 • Photoshop
 • 3D studio Max
 • V-ray
 • Z-brursh
   

Προτεινόμενα λογισμικά για Figure design

 

Πάτησε εδώ για να δεις τις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

Illustrator: προαιρετικά


Πριν σχεδιαστεί κάποιο αντικείμενο στην τρισδιάστατη μορφή του, πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί το αρχικό σχέδιο. Άρα, η εκμάθηση του Illustrator είναι ιδανική. Το Illustrator είναι πρόγραμμα σχεδίασης με δυνατό του χαρακτηριστικό τη δυνατότητα δημιουργίας διανυσματικών (vector graphics) γραφικών. Eίναι ένας άλλος κόσμος δημιουργίας, όχι απλά διακόσμησης. Όποιος γνωρίζει τις αρχές του καλού design, μπορεί μέσω του Illustrator να βγάλει ένα εντελώς δικό του αποτέλεσμα, κάτι που θα κάνει το design ακόμα πιο ιδιαίτερο. Θα το απογειώνει. Δεν Απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ Illustrator, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Θα μπορούσε κάποιος που θα ήθελε να μάθει να εφαρμόζει τρισδιάστατη μοντελοποίηση να φτιάξει το αρχικό σχέδιο μόνος του, χωρίς να χρειαστεί τη βοήθεια ενός γραφίστα. 

Photoshop: προαιρετικά


Το Photoshop είναι μια παραλλαγή του Illustrator.  Ο χρήστης μπορεί να το χρησιμοποιήσει για τους ίδιους λόγους. Είναι πρόγραμμα επεξεργασίας ψηφιακής φωτογραφίας, το οποίο δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργάζονται μια φωτογραφία, να της βελτιώνουν όλες τις ατέλειες κάνοντας ρετουσάρισμα και να δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα είτε “εκ του μηδενός”, είτε βασιζόμενοι σε μια φωτογραφία. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τo Photoshop. Είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. 

3D studio Max


Πώς θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε 3D μοντελοποίηση; Ένα από τα προτεινόμενα προγράμματα είναι το 3D studio Max, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας απεικόνισης από 2D σχέδιο, από φωτογραφία ή από καρέ video σε τρισδιάστατη επιφάνεια του αντικειμένου, μέσω εξειδικευμένης γνώσης που σου παρέχεται. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση του 3Ds Max, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται.

Z-brush


Το Z-brush είναι ένα λογισμικό το οποίο ασχολείται με την ψηφιακή γλυπτική ενός αντικειμένου και συνδυάζει 3D και 2.5D μοντελοποίηση. Σχεδιάζει μοντέλα υψηλής ανάλυσης για ταινίες, παιχνίδια και κινούμενα σχέδια. Παρέχει δυναμικό επίπεδο ανάλυσης, έτσι ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αλλαγές στα μοντέλα τους.

Vray


Κατάλληλα προγράμματα για να προσθέσεις φωτο-ρεαλιστική ύφη και στο 3D design σου είναι το Vray max και Vray Rhino. Και τα δύο προγράμματα είναι κορυφαίες επιλογές για γρήγορη και ακριβή φωτο-ρεαλιστική απόδοση, προσφέροντας  state-of-the-art τεχνολογία rendering, με προϋπόθεση να έχει προηγηθεί ο σχεδιασμός σε 3D Computer Aided  Design Software. Το V-ray για το 3D Studio Max έχει τη δυνατότητα δημιουργίας μίας τελικής απεικόνισης με τη μορφή φωτογραφίας ή Video. Η διαφορά τους είναι ότι για το Vray Max δεν απαιτείται η εκμάθηση του 3D studio Max, ενώ για το Vray Rhino είναι απαραίτητη η εκμάθηση του Rhino.


 

Creatures design

3D Μοντελοποίηση Πλασμάτων


Αποτελεί και αυτό μια μορφή τρισδιάστατης σχεδίασης. Το 3D modeling είναι διαδικασία ανάπτυξης μιας μαθηματικής  αναπαράστασης του κάθε τρισδιάστατου πίνακα ενός αντικειμένου. Τα 3D αντικείμενα αντιπροσωπεύουν ένα φυσικό σώμα, το οποίο δημιουργήθηκε από ένα σύνολο σημείων. Τα σημεία αυτά ενώνονται με γεωμετρικές οντότητες, όπως γραμμές, τρίγωνα πολύγωνα, καμπύλες, επιφάνειες κ.τ.λ. Το 3D modeling υπάρχει παντού στην καθημερινότητά μας. Με τη χρήση   επιστημονικών λογισμικών, έχουμε καλύτερη 3D προσομοίωση του αντικειμένου (σε cartoon, video games κ.α.). Όπως στο figure design, έτσι και εδώ, δημιουργούμε creatures με τρισδιάστατη μοντελοποίηση, εφαρμόζοντας κάποια καινούργια προγράμματα.

Ποια λογισμικά χρειάζεται να μάθεις για να δημιουργήσεις το δικό σου creature design γρήγορα και εύκολα;

 

 • T-spline
 • Rhino 3D
 • 3D studio Max
   

Προτεινόμενα λογισμικά για Creatures design

 

Πάτησε εδώ για να δεις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

T-spline


Είναι ένα λογισμικό το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να τελειοποιήσει ένα πλέγμα ελέγχου τύπου Catmull-Clar. Αυτά τα επιμέρους σημεία ελέγχου μπορείς να τα επεξεργαστείς και όταν θελήσεις, να δημιουργήσεις  μια ομαλότερη tessellation.

Rhino 3D


Μπορεί και αυτό να χρησιμοποιηθεί ως λογισμικό για το 3D σχεδιασμό ενός creature. Το Rhino 3D® ειδικεύεται στη σχεδίαση ελεύθερης μορφής και στη μη ομοιόμορφη, ορθολογική B-spline (NURBS) μοντελοποίηση, ένα μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιείται, συνήθως, σε γραφικά ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη δημιουργία καμπυλών και επιφανειών. Δεν απαιτούνται γνώσεις 2D / 3D για την εκμάθηση του Rhino 3D στον όμιλο FACEtoFACE, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται.

3D studio Max


Ένα ακόμα προτεινόμενο πρόγραμμα είναι  το 3D studio Max, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας απεικόνισης από 2D σχέδιο, από φωτογραφία ή από καρέ video σε τρισδιάστατη επιφάνεια του αντικειμένου, μέσω εξειδικευμένης γνώσης που σου παρέχεται. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση του 3Ds Max, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται.

Jewelry design 

Σχεδιασμός Κοσμημάτων


Υπάρχουν λογισμικά τα οποία είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου κόσμημα γρήγορα και αποτελεσματικά. Τα προγράμματα αυτά αναπαριστούν το αντικείμενο σε τρισδιάστατη μορφή και παρέχουν εργαλεία και επιλογές επεξεργασίας κοσμημάτων. Το περιβάλλον είναι φιλικό προς τους χρήστες και τους δίνεται η δυνατότητα να σχεδιάσουν χωρίς να περιορίζεται η φαντασία τους. 


Ποια λογισμικά χρειάζεται να μάθεις για να δημιουργήσεις τα δικά σου κοσμήματα;

 

 • Illustrator
 • Photoshop
 • Rhino 3D
 • Rhinogold
 • Vray
   

Προτεινόμενα λογισμικά για Jewelry design

 

Πάτησε εδώ για να δεις τις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

Illustrator: προαιρετικά


Μάθε τώρα Illustrator για να μπορείς να σχεδιάζεις μόνος σου τα κοσμήματά σου. Το Illustrator είναι πρόγραμμα σχεδίασης με δυνατό του χαρακτηριστικό τη δυνατότητα δημιουργίας διανυσματικών (vector graphics) γραφικών. Το Illustrator είναι ένας άλλος κόσμος δημιουργίας και όχι απλά διακόσμησης. Όποιος γνωρίζει τις αρχές του καλού design, μπορεί μέσω του Illustrator να βγάλει ένα εντελώς δικό του αποτέλεσμα, κάτι που θα κάνει το design ακόμα πιο ιδιαίτερο ακόμα και στα κοσμήματά του. Θα τα απογειώνει. Δεν Απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ Illustrator, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται.

Photoshop: προαιρετικά


Για να μπορέσεις να δημιουργήσεις υφή στα κοσμήματά σου, θα κληθείς να χρησιμοποιήσεις Photoshop. Σου δίνει την δυνατότητα να επεξεργαστείς και να ενσωματώσεις την υφή που επιθυμείς στο αντικείμενό σου. Είναι πρόγραμμα επεξεργασίας ψηφιακής φωτογραφίας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργάζονται μια φωτογραφία, να της βελτιώνουν όλες τις ατέλειες κάνοντας ρετουσάρισμα και να δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα είτε “εκ του μηδενός”, είτε βασιζόμενοι σε μία φωτογραφία. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τo Photoshop. Είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται.

Rhino 3D


Το Rhino 3D® ειδικεύεται στη σχεδίαση ελεύθερης μορφής. Δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μην περιορίζει την φαντασία του και να σχεδιάζει ότι επιθυμεί εκείνος. Είναι λοιπόν ένα ακόμα προτεινόμενο πρόγραμμα για τη δημιουργία κοσμημάτων. Επιπλέον, ειδικεύεται και στη μη ομοιόμορφη ορθολογική B-spline (NURBS) μοντελοποίηση, ένα μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιείται, συνήθως, σε γραφικά ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη δημιουργία καμπυλών και επιφανειών. Δεν απαιτούνται γνώσεις 2D / 3D για την εκμάθηση του Rhino 3D στον όμιλο FACEtoFACE, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται.

RhinoGold


Η Rhino κατασκεύασε ένα πρόγραμμα το οποίο εξειδικεύεται στην δημιουργία κοσμημάτων με τρισδιάστατη σχεδίαση. Το RhinoGold® είναι ένα plug-in, δηλαδή, ένα επιπρόσθετο πρόγραμμα, που διατίθεται από την εταιρία TDM®, εμπλουτίζοντας με νέες σημαντικές λειτουργίες το Rhino 3D®. Άλλα δημοφιλή plug-ins για το Rhino® είναι: V-Ray® for Rhino®, Grasshopper και T-Splines®. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση του RhinoGold, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται. Τυχόν εξοικείωση με το Rhino είναι προς όφελος του σπουδαστή.

Vray


Κατάλληλα προγράμματα για να προσθέτεις φωτο-ρεαλιστική ύφη στα τρισδιάστατα κοσμήματά σου είναι το Vray max και Vray Rhino. Και τα δύο προγράμματα είναι η κορυφαίες επιλογές για γρήγορη και ακριβή φωτο-ρεαλιστική απόδοση, προσφέροντας  state-of-the-art τεχνολογία rendering, με προϋπόθεση να έχει προηγηθεί ο σχεδιασμός σε 3D Computer Aided  Design Software. Το V-ray για το 3D Studio Max έχει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας τελικής απεικόνισης με τη μορφή φωτογραφίας ή Video. Η διαφορά τους είναι ότι για το Vray Max δεν απαιτείται η εκμάθηση του 3D studio Max, ενώ για το Vray Rhino είναι απαραίτητη η εκμάθηση του Rhino.

T-spline


Είναι ένα λογισμικό το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να τελειοποιήσει ένα πλέγμα ελέγχου τύπου Catmull-Clar. Αυτά τα επιμέρους σημεία ελέγχου μπορείς να τα επεξεργαστείς, όταν θελήσεις να δημιουργήσεις  μια ομαλότερη tessellation.

Mechanical design

Σχεδιασμός Μηχανών


Η μηχανή εφευρέθηκε από τον άνθρωπο για να τον διευκολύνει στην εργασία του και για να αυξήσει τη δύναμη και την αποτελεσματικότητά της. Χρειάζονται όμως γνώσεις για να μπορέσεις να κατασκευάσεις τη δική σου μηχανή γρήγορα και σωστά. Υπάρχουν λογισμικά τα οποία εξειδικεύονται στο σχεδιασμό μηχανημάτων και θεωρούνται απαραίτητα εργαλεία στον εργασιακό χώρο. Στόχος της κάθε εταιρίας είναι να παράγει το προϊόν της γρήγορα και αποτελεσματικά, για να μπορέσει να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό. Η εκμάθηση των παρακάτω λογισμικών στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας, είναι σημαντική. Τα προγράμματα αυτά δημιουργήθηκαν με σκοπό να διευκολύνουν τους μηχανικούς να σχεδιάζουν αποτελεσματικά εκμηδενίζοντας την πιθανότητα λάθους.

Ποια λογισμικά χρειάζεται να μάθεις για να δημιουργήσεις την δική σου μηχανή;

 

 • Inventor 
 • Solidwork
 • Fusion 360ο
   

Προτεινόμενα λογισμικά για Mechanical design

 

Πάτησε εδώ για να δεις πληροφορίες στο κάθε λογισμικό

Inventor


Είναι εφαρμογή για τρισδιάστατη μηχανολογική σχεδίαση, προσομοίωση και κατασκευή καλουπιών. Επιτρέπει σε μηχανικούς και σχεδιαστές να αναλύουν τη χρηστικότητα και τη λειτουργία ενός μοντέλου πριν αυτό κατασκευαστεί. Το Inventor παρέχει βελτιώσεις στους τομείς της 3D σχεδίασης, της προσομοίωσης, της δημιουργίας προϊόντων από πλαστικό και της ανταλλαγής σχεδιαστικών δεδομένων. Επιτρέπει τη δημιουργία ψηφιακών πρωτοτύπων προϊόντων, μειώνοντας το κόστος και το χρόνο διάθεσής τους στην αγορά Η Ψηφιακή Πρωτυποποίηση (Digital Prototyping), παράγει ένα ακριβές 3D μοντέλο, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογήσουν τη μορφή, την καταλληλότητα και τη λειτουργικότητα του σχεδίου, πριν τη δημιουργία του πραγματικού αντικειμένου, τη σχεδίαση 2 διαστάσεων, την τρισδιάστατη μοντελοποίηση, την παραμετρική μοντελοποίηση και τη φωτο-ρεαλιστική απεικόνιση, παρέχοντας τη δυνατότητα μετατροπής σχεδίων από 2D σε 3D και προσφέροντας επιλογές 3D printing και εργαλεία 3D προβολής. Σε ό,τι αφορά στα ηλεκτρολογικά χαρακτηριστικά, παρέχει τη δυνατότητα αυτόματης αρίθμησης καλωδιώσεων.

Solidworks 3D


Είναι ένα πρόγραμμα 3D CAD για μοντελισμό στερεών σωμάτων και μηχανικής μέσω υπολογιστή. Μαθαίνεται εύκολα, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα. Άρα, δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα κατέχεις τις κατάλληλες γνώσεις για να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση στον εργασιακό χώρο. Το Solidworks μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτρολογικά και για μηχανολογικά σχέδια - το inventor έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και σε αρχιτεκτονικά σχέδια. Ειδικεύεται στη σχεδίαση 2 διαστάσεων και στην τρισδιάστατη μοντελοποίηση, στην παραμετρική και τέλος, στη φωτο-ρεαλιστική απεικόνιση. Επιτρέπει την αρχειοθέτηση και το διαμοιρασμό αρχείων, έχει λεπτομέρειες αντιγραφής και γραμμή εντολών, ενώ χαρακτηρίζεται από συνέπεια στο μοντέλο σχεδίασης και παρέχει τη δυνατότητα 3d προβολής πολλαπλών χρηστών. Σχετικά με τις επιλογές προηγμένης απεικόνισης της επιφανείας, το Solidworks παρέχει γεωμετρία click and drag, δυνατότητα αντιγραφής επιφανείας και δημιουργίας μεσαίων στρώσεων, κατασκευή οργανικών σχημάτων και στρώσεων πεδίων, ανάλυση καμπυλότητας και αποκλίσεων, καθώς και ανάλυση για τα σκαριφήματα. Στα ηλεκτρολογικά χαρακτηριστικά, το Solidworks παρέχει τη δυνατότητα σχεδίασης κυκλώματος 2D και μοντέλου ηλεκτρολογικού συστήματος 3 διαστάσεων, ενώ το Inventor παρέχει τη δυνατότητα αυτόματης αρίθμησης καλωδιώσεων.  Τέλος, το Solidworks επιτρέπει την κλίση σε γραμμές, πίνακες και παρέχει εργαλεία διαμόρφωσης με περισσότερες επιλογές από το Inventor.

Fusion 360o


Το fusion 360 είναι ένα πρόγραμμα τρισδιάστατης και δισδιάστατης μοντελοποίησης αντικειμένων. Είναι μια σημαντική αλλαγή των γενεών σε CAD. Αντιπροσωπεύει έναν καλύτερο τρόπο σκέψης της Autodesk για το μέλλον των CAD. Χρησιμοποιείται για μοντελοποίησης μηχανολογικής, βιομηχανικής και ηλεκτρολογικής σχεδίασης, συνδυάζοντας τις λειτουργίες  των προγραμμάτων solidworks και inventor και έχει πολύ καλύτερη απόδοση από αυτά. Είναι εύκολο και το περιβάλλον του είναι φιλικό  προς τους χρήστες του. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθησή του. Μετά την ολοκλήρωση μαθημάτων, θα έχουν αποκτηθεί οι απαιτούμενες επαγγελματικές δεξιότητες. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να αποτελέσει πηγή ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο για τις εταιρείες, για να ξεχωρίσουν και να τους ξεπεράσουν, όσο και για τους χρήστες που θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο.


 

Render design

Φωτορεαλιστικός σχεδιασμός


Σου παρέχει τη δυνατότητα να προσθέσεις γρήγορη και ακριβή φωτο-ρεαλιστική υφή στο αντικείμενό σου, με την προϋπόθεση ότι έχει προηγηθεί 3D μοντελοποίηση.

 

Ποια λογισμικά χρειάζεται να μάθεις για να δημιουργήσεις το δικό σου σχέδιο γρήγορα και εύκολα;

 

 

 • Rhino 3D
 • Vray
   

Προτεινόμενα λογισμικά για Render design

 

Πάτησε εδώ για να δεις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

Vray


Κατάλληλα προγράμματα για να προσθέσεις φωτο-ρεαλιστική ύφη στα τρισδιάστατα έπιπλά σου είναι το Vray max και Vray Rhino. Και τα δύο προγράμματα είναι κορυφαίες επιλογές για γρήγορη και ακριβή φωτο-ρεαλιστική απόδοση, προσφέροντας  state-of-the-art τεχνολογία rendering, με προϋπόθεση να έχει προηγηθεί ο σχεδιασμός σε 3D Computer Aided  Design Software. Το V-ray για το 3D Studio Max δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας τελικής απεικόνισης με τη μορφή φωτογραφίας ή Video. Η διαφορά τους είναι ότι για το Vray Max δεν απαιτείται η εκμάθηση του 3D studio Max, ενώ για το Vray Rhino είναι απαραίτητη η εκμάθηση του Rhino.

Rhino 3D


Το Rhino 3D® ειδικεύεται στη σχεδίαση ελεύθερης μορφής και στη μη ομοιόμορφη ορθολογική B-spline (NURBS) μοντελοποίηση, ένα μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιείται, συνήθως, σε γραφικά ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη δημιουργία καμπυλών και επιφανειών. Δεν απαιτούνται γνώσεις 2D / 3D για την εκμάθηση του Rhino 3D στον όμιλο FACEtoFACE, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται.

 

Mecha design

Σχεδιασμός Ρομποτικής


Ένας, ακόμη, κλάδος της επιστήμης είναι η ρομποτική. Ασχολείται με την προσπάθεια του ανθρώπου να κατασκευάσει μηχανές με νοημοσύνη, οι οποίες θα εκτελούν συγκεκριμένες εργασίες. Υπάρχουν λογισμικά κατάλληλα για το σχεδιασμό ρομποτικής με 3D μοντελοποίηση των αντικειμένων. Παρέχουν ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Η εκμάθηση αυτών των λογισμικών μπορεί να προσδώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτη στον εργασιακό χώρο.


 Ποια λογισμικά χρειάζεται να μάθεις για να δημιουργήσεις το δικό σου ρομπότ;

 

 • Inventor
 • Solidwork 
 • Fusion 3600
   

Προτεινόμενα λογισμικά για Mecha design

 

Πάτησε εδώ για να δεις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

Inventor


Είναι εφαρμογή για τρισδιάστατη μηχανολογική σχεδίαση, προσομοίωση και κατασκευή καλουπιών. Επιτρέπει σε μηχανικούς και σχεδιαστές να αναλύσουν τη χρηστικότητα και τη λειτουργία ενός μοντέλου, προτού αυτό κατασκευαστεί. Το Inventor παρέχει βελτιώσεις στους τομείς της 3D σχεδίασης, της προσομοίωσης, της δημιουργίας προϊόντων από πλαστικό και της ανταλλαγής σχεδιαστικών δεδομένων. Επιτρέπει τη δημιουργία ψηφιακών πρωτοτύπων των προϊόντων, μειώνοντας το κόστος και το χρόνο διάθεσής τους στην αγορά. Μέσα από την Ψηφιακή Προτυποποίηση (Digital Prototyping), παράγει ένα ακριβές 3D  μοντέλο, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογήσουν τη μορφή, την καταλληλότητα και τη λειτουργικότητα του σχεδίου, πριν τη δημιουργία του πραγματικού αντικειμένου. Εξυπηρετεί τους σκοπούς σχεδίασης 2 διαστάσεων, τρισδιάστατης μοντελοποίησης, παραμετρικής μοντελοποίησης και φωτο-ρεαλιστικής απεικόνισης, ενώ παρέχει τη δυνατότητα μετατροπής σχεδίων από 2D σε 3D και προσφέρει επιλογές 3D printing, με εργαλεία 3D προβολής. Σε ό,τι αφορά στα ηλεκτρολογικά χαρακτηριστικά, παρέχει τη δυνατότητα αυτόματης αρίθμησης καλωδιώσεων.

Solidworks 3D


Είναι ένα πρόγραμμα 3D CAD για μοντελισμό στερεών σωμάτων και μηχανικής μέσω υπολογιστή. Μαθαίνεται εύκολα, καθώς αποτελεί επαγγελματική δεξιότητα. Άρα, δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθησή του. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα κατέχεις τις κατάλληλες γνώσεις για να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση στον εργασιακό χώρο. Το Solidworks μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτρολογικά και μηχανολογικά σχέδια. Ειδικεύεται στη σχεδίαση 2 διαστάσεων και στην τρισδιάστατη μοντελοποίηση, στην παραμετρική και τέλος, στη φωτο-ρεαλιστική απεικόνιση. Επιτρέπει την αρχειοθέτηση και τον διαμοιρασμό αρχείων, ενώ έχει λεπτομέρειες αντιγραφής και γραμμή εντολών. Χαρακτηρίζεται από συνέπεια στο μοντέλο σχεδίασης και παρέχει τη δυνατότητα 3d προβολής πολλαπλών χρηστών. Σχετικά με τις επιλογές προηγμένης απεικόνισης της επιφανείας, το Solidworks παρέχει γεωμετρία click and drag, δυνατότητα αντιγραφής επιφανείας και δημιουργίας μεσαίων στρώσεων, κατασκευή οργανικών σχημάτων και στρώσεων πεδίων, ανάλυση καμπυλότητας και αποκλίσεων, καθώς και ανάλυση για τα σκαριφήματα. Σχετικά με τα ηλεκτρολογικά του χαρακτηριστικά, το Solidworks παρέχει τη δυνατότητα σχεδίασης κυκλώματος 2D και μοντέλου ηλεκτρολογικού συστήματος 3 διαστάσεων, ενώ το Inventor παρέχει τη δυνατότητα αυτόματης αρίθμησης καλωδιώσεων.  Τέλος, το Solidworks επιτρέπει την κλίση σε γραμμές, πίνακες και παρέχει εργαλεία διαμόρφωσης με περισσότερες επιλογές από το Inventor.

Fusion 360o


Το fusion 360 είναι ένα πρόγραμμα τρισδιάστατης και δισδιάστατης μοντελοποίησης αντικειμένων. Είναι μια σημαντική αλλαγή των γενεών σε CAD. Αντιπροσωπεύει έναν καλύτερο τρόπο σκέψης της Autodesk για το μέλλον της CAD. Χρησιμοποιείται για μοντελοποίηση μηχανολογικής, βιομηχανικής και ηλεκτρολογικής σχεδίασης, συνδυάζοντας τις λειτουργίες  των προγραμμάτων solidworks και inventor και έχει πολύ καλύτερη απόδοση από αυτά. Είναι εύκολο και το περιβάλλον του είναι φιλικό  προς τους χρήστες του. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις. Μετά την ολοκλήρωση μαθημάτων, θα έχουν αποκτηθεί οι απαιτούμενες, επαγγελματικές δεξιότητες. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να αποτελέσει πηγή ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος τόσο για τις εταιρείες, για να ξεχωρίσουν, όσο και για τους χρήστες που θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο.

Skulls and Voronoi design

Σχεδιασμός skulls και voronoi


Το 3D modeling υπάρχει παντού στην καθημερινότητά μας. Με τη χρήση επιστημονικών λογισμικών, μπορούμε να έχουμε καλύτερη προσομοίωση ενός αντικειμένου, ενώ με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορούμε να σχεδιάσουμε σε 3D μορφή skulls και voronoi. (Τα voronoi είναι διαγράμματα τα οποία έχουν πρακτικές και θεωρητικές εφαρμογές σε πάρα πολλούς τομείς, κυρίως στην επιστήμη και στην τεχνολογία.)

 

Ποια λογισμικά χρειάζεται για να μάθεις να σχεδιάζεις skulls και voronoi;

 

 • Grasshopper

Προτεινόμενο λογισμικό για Skulls and Voronoi design

 

Πατήστε εδώ για να δείτε τις πληροφορίες του λογισμικού Grasshopper


Το Grasshopper είναι μια οπτική γλώσσα προγραμματισμού της εταιρείας Robert McNeel & Associates που ‘τρέχει’ μέσα στην CAD (Computer-aided Design) εφαρμογή Rhinoceros 3D. Πρόκειται για έναν node-based αλγοριθμικό επεξεργαστή, ενώ τα προγράμματα που προκύπτουν, δημιουργούνται σύροντας στοιχεία πάνω σε έναν καμβά. Απευθυνόμενο και προορισμένο στους αναδυόμενους σχεδιαστές παραγωγικών (generative) μορφών, το Grasshopper είναι απόλυτα ενσωματωμένο μέσα στο Rhino 3D και επιτρέπει στο χρήστη να ελέγξει διαδραστικά τη γεωμετρία, μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου περιβάλλοντος. Το Grasshopper λειτουργεί μέσα στο Rhino και χρησιμοποιεί τη βασική Rhino γεωμετρία, έχει όμως το δικό του ευέλικτο παράθυρο διεπαφής. Αλγόριθμοι και χειριστήρια σύρονται, αφήνονται και συνδέονται. Τα αποτελέσματα (outputs) αυτών των στοιχείων στη συνέχεια συνδέονται με την εισαγωγή (input) μετέπειτα στοιχείων. Είναι εύκολο για το χρήστη, ωστόσο απαιτεί μια μεθοδολογία και μία κατανόηση της γεωμετρίας, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αποτελεί ένα πρόγραμμα κατάλληλο για την κατασκευή skulls και voronoi.

Industrial design

Βιομηχανικός Σχεδιασμός


Ο βιομηχανικός σχεδιασμός σχετίζεται με την επαγγελματική υπηρεσία η οποία δημιουργεί ιδέες για τη βελτίωση λειτουργίας προϊόντων. 
Ο σχεδιασμός προϊόντων απαιτεί αισθητική διότι είναι μια δημιουργική δουλειά και είναι παράγοντας που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση του προϊόντος. Στόχος του είναι να εφαρμόζει τις κατάλληλες τεχνικές, έτσι ώστε να γίνεται το αντικείμενο πιο ελκυστικό στην αγορά.  

 

Ποιο λογισμικό χρειάζεται να μάθεις για να δημιουργήσεις το δικό σου βιομηχανικό σχέδιο γρήγορα και εύκολα;

 

 • Grasshopper

Προτεινόμενο λογισμικό για Industrial design

 

Πάτησε εδώ για να δεις τις πληροφορίες του λογισμικού Grasshopper


Το Grasshopper είναι μια οπτική γλώσσα προγραμματισμού της εταιρείας Robert McNeel & Associates που "τρέχει" μέσα στην CAD (Computer-aided Design) εφαρμογή Rhinoceros 3D. Πρόκειται για έναν node-based αλγοριθμικό επεξεργαστή, ενώ τα προγράμματα που προκύπτουν, δημιουργούνται σύροντας στοιχεία πάνω σε έναν καμβά. Απευθυνόμενο και προορισμένο στους αναδυόμενους σχεδιαστές παραγωγικών (generative) μορφών, το Grasshopper είναι απόλυτα ενσωματωμένο στο Rhino 3D και επιτρέπει στο χρήστη να ελέγξει διαδραστικά τη γεωμετρία μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου περιβάλλοντος. Το Grasshopper λειτουργεί μέσα στο Rhino και χρησιμοποιεί τη βασική Rhino γεωμετρία, έχει όμως το δικό του ευέλικτο παράθυρο διεπαφής. Αλγόριθμοι και χειριστήρια σύρονται, αφήνονται και συνδέονται. Τα αποτελέσματα (outputs) αυτών των στοιχείων, στη συνέχεια, συνδέονται με την εισαγωγή (input) μετέπειτα στοιχείων. Είναι εύκολο για το χρήστη, ωστόσο απαιτεί συγκεκριμένη μεθοδολογία και κατανόηση της γεωμετρίας για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Vehicle design

Σχεδιασμός Μηχανοκίνητων Οχημάτων


Το vehicle design ασχολείται με το σχεδιασμό, την κατασκευή και την εργονομία των μηχανοκίνητων οχημάτων. Εξειδικεύεται στη λειτουργική σχεδίαση, ανάπτυξη,  κατασκευή και παραγωγή οδικών οχημάτων. Ένας μηχανολόγος θα μπορούσε να ασχοληθεί με όλη τη δομή του οχήματος, αρκεί να εκπαιδευτεί στα κατάλληλα προγράμματα, έτσι ώστε να σχεδιάσει και το μηχανολογικό  μέρος του αλλά και το design του. Έτσι, θα μπορεί να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του σχεδίου του.

 

Ποια λογισμικά χρειάζεται να μάθεις για να δημιουργήσεις το δικό σου μηχανοκίνητο σχέδιο γρήγορα και εύκολα;

 

 • Inventor
 • Solidwork
 • Fusion 3600 
 • Rhino 3D
 • 3D studio Max
 • V-ray
   

Προτεινόμενα λογισμικά για Vehicle design

 

Πατήστε εδώ για να δείτε τις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

Inventor


Είναι εφαρμογή για τρισδιάστατη μηχανολογική σχεδίαση, προσομοίωση και κατασκευή καλουπιών. Επιτρέπει σε μηχανικούς και σχεδιαστές να αναλύσουν τη χρηστικότητα και τη λειτουργία ενός μοντέλου πριν αυτό κατασκευαστεί. Το Inventor παρέχει βελτιώσεις στους τομείς της 3D σχεδίασης, της προσομοίωσης, της δημιουργίας προϊόντων από πλαστικό και της ανταλλαγής σχεδιαστικών δεδομένων. Δημιουργία ψηφιακών πρωτοτύπων των προϊόντων, μειώνοντας το κόστος και το χρόνο διάθεσής τους στην αγορά ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ(Digital Prototyping),παράγει ένα ακριβές 3D  μοντέλο, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογήσουν τη μορφή, την καταλληλότητα και τη λειτουργικότητα του σχεδίου, πριν τη δημιουργία του πραγματικού αντικειμένου.

Solidworks 3D


Είναι ένα πρόγραμμα 3D CAD για μοντελισμό στερεών σωμάτων και μηχανικής μέσω υπολογιστή. Μαθαίνεται επαγγελματική δεξιότητα. Άρα δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κατέχεις τις κατάλληλες γνώσεις για να δουλέψεις με αυτοπεποίθηση στον εργασιακό χώρο. Το Solidworks μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ηλεκτρολογικά και μηχανολογικά σχέδια.(το inventor έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και σε αρχιτεκτονικά σχέδια ) Ειδικεύεται στην σχεδίαση 2 διαστάσεων και στην τρισδιάστατη μοντελοποίηση, αλλά και την παραμετρική και τέλος και με την φωτο-ρεαλιστική απεικόνιση. Επιτρέπει την αρχειοθέτηση και τον διαμοιρασμό αρχείων, έχει λεπτομέρειες αντιγραφής και γραμμή εντολών. Χαρακτηρίζεται από συνέπεια στο μοντέλο σχεδίασης. Παρέχει την δυνατότητα 3d προβολής πολλαπλών χρηστών Σχετικά με τις επιλογές προηγμένης απεικόνισης της επιφανείας, το Solidworks παρέχει γεωμετρία click and drag, δυνατότητα αντιγραφής επιφανείας και δημιουργίας μεσαίων στρώσεων, κατασκευή οργανικών σχημάτων και στρώσεων πεδίων, ανάλυση καμπυλότητας και αποκλίσεων, καθώς και ανάλυση για τα σκαριφήματα. Στα ηλεκτρολογικά χαρακτηριστικά, το Solidworks παρέχει δυνατότητα σχεδίασης κυκλώματος 2D και μοντέλου ηλεκτρολογικού συστήματος 3 διαστάσεων, ενώ το Inventor παρέχει τη δυνατότητα αυτόματης αρίθμησης καλωδιώσεων.  Τέλος, το Solidworks επιτρέπει την κλίση σε γραμμές, πίνακες και παρέχει εργαλεία διαμόρφωσης με περισσότερες επιλογές από το Inventor.

Fusion 360o


Το fusion 360 είναι ένα πρόγραμμα τρισδιάστατης και δισδιάστατης μοντελοποίησης αντικειμένων. Είναι μια σημαντική αλλαγή των γενεών σε CAD. Αντιπροσωπεύει καλύτερο τρόπο σκέψης Autodesk για το μέλλον της CAD.Χρησιμοποιείται για μοντελισμό μηχανολογικής, βιομηχανικής και ηλεκτρολογικής σχεδίασης. Συνδυάζει τις λειτουργίες  των προγραμμάτων solidworks και inventor και έχει πολύ καλύτερη απόδοση από αυτά. Είναι εύκολο και το περιβάλλον του είναι φιλικό  προς τους χρήστες του. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις. Μετά την ολοκλήρωση μαθημάτων, έχει αποκτηθεί επαγγελματική δεξιότητα. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να αποτελέσει πηγή ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος τόσο για τις εταιρίες για να ξεχωρίσουν και τους ξεπεράσουν όσο και για τους χρήστες που έχουν περισσότερες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο.

Rhino 3D


Το Rhino 3D® ειδικεύεται στη σχεδίαση ελεύθερης μορφής και στη μη ομοιόμορφη ορθολογική B-spline (NURBS) μοντελοποίηση, ένα μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιείται, συνήθως, σε γραφικά ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη δημιουργία καμπυλών και επιφανειών. Δεν απαιτούνται γνώσεις 2D / 3D για την εκμάθηση του Rhino 3D στον όμιλο FACEtoFACE, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Είναι κατάλληλο για την 3D μοντελοποίηση μηχανοκίνητων αυτοκινήτων όχι όμως της μηχανικής του. Για την σχεδίαση του μηχανολογικού μέρους του υλοποιείται με τα παραπάνω προγράμματα. 

3D studio Max


Το 3D Studio Max παρέχει τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας απεικόνισης από 2D σχέδιο, από φωτογραφία ή από καρέ video σε τρισδιάστατη επιφάνεια του αντικειμένου, μέσω εξειδικευμένης γνώσης που σου παρέχεται. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση του 3Ds Max, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται.

Vray


Κατάλληλα προγράμματα για να προσθέσεις φωτο-ρεαλιστική ύφη στα τρισδιάστατα οχήματά σου, είναι το Vray max και Vray Rhino. Και τα δύο προγράμματα είναι η κορυφαίες επιλογές για γρήγορη και ακριβή φωτο-ρεαλιστική απόδοση, προσφέροντας  state-of-the-art τεχνολογία rendering, με προϋπόθεση να έχει προηγηθεί ο σχεδιασμός σε 3D Computer Aided  Design Software. Το V-ray για το 3D Studio Max έχει τη δυνατότητα δημιουργίας μίας τελικής απεικόνισης με τη μορφή φωτογραφίας ή Video. Η διαφορά τους είναι ότι για το Vray Max δεν απαιτείται η εκμάθηση του 3D studio Max, ενώ για το Vray Rhino είναι απαραίτητη η εκμάθηση του Rhino.


 

Aircraft Design

Σχεδιασμός Αεροσκαφών


Το aircraft design βασίζεται στη σχεδίαση μηχανοκίνητων αεροσκαφών, όπως τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα. Η διαδικασία σχεδιασμού αεροσκαφών ξεκινά με την προβλεπόμενη χρήση τους. Υπάρχουν πολλών ειδών αεροσκάφη, όπως, για παράδειγμα, τα επιβατικά ή τα μαχητικά. Ο σχεδιασμός τους μπορεί να αποτελέσει συμβιβασμό μεταξύ πολλών ανταγωνιστικών παραγόντων, έτσι ώστε να ανταπεξέλθει  κανείς στις απαιτήσεις της αγοράς. Άρα, στόχος της κάθε εταιρίας είναι να σχεδιάσει και να παράξει το καλύτερο αεροσκάφος.
Στα πρώτα χρόνια του σχεδιασμού, πριν ακόμα μπει ο υπολογιστής στην ζωή του ανθρώπου, οι μηχανικοί χρησιμοποιούσαν αναλυτική θεωρία για τον υπολογισμό μηχανικής και στη συνέχεια, πολλούς πειραματισμούς πάνω στο σχεδιασμό. Τώρα όμως με την τεχνολογία και πιο συγκεκριμένα με το κατάλληλο λογισμικό, οι μηχανικοί μπορούν να σχεδιάσουν το αεροσκάφος εύκολα και γρήγορα. Τα λογισμικά αυτά είναι φιλικά προς το χρήστη και η εκμάθηση τους είναι αναγκαία.
Βασικά λογισμικά για να μάθεις να σχεδιάζεις το δικό σου αεροσκάφος είναι το Illustrator για απλή σχεδίαση, το Photoshop για απλή σχεδίαση και για επεξεργασία υφής, και τα CAD για να σχεδιάσεις σε τρεις διαστάσεις (Inventor 3D, Solid works 3D, Rhino 3D, Fusion 360ο).

 

Ποια λογισμικά χρειάζεται να μάθεις για να σχεδιάσεις το δικό σου αεροσκάφος γρήγορα και εύκολα;

 

 • Illustrator
 • Photoshop
 • Rhino 3D
 • Inventor 
 • Solidwork
 • Fusion 360ο

Προτεινόμενα λογισμικά για Aircraft design

 

Πάτησε εδώ για να δεις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

Illustrator


Το Illustrator είναι πρόγραμμα σχεδίασης με δυνατό του χαρακτηριστικό τη δυνατότητα δημιουργίας διανυσματικών (vector graphics) γραφικών. Το Illustrator είναι ένας άλλος κόσμος δημιουργίας και όχι απλά διακόσμησης. Όποιος γνωρίζει τις αρχές του καλού design, μπορεί μέσω του Illustrator να βγάλει ένα εντελώς δικό του αποτέλεσμα, κάτι που θα κάνει το design ακόμα πιο ιδιαίτερο. Θα το απογειώνει. Δεν Απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ Illustrator.
Με τη χρήση του, μπορείς να περάσεις το αρχικό σου σχέδιο ηλεκτρονικά στην οθόνη του υπολογιστή σου. Έτσι, πριν ξεκινήσεις την τρισδιάστατη προσομοίωση με CAD πρόγραμμα, μπορείς να δημιουργήσεις γραμμές και μονοπάτια, έτσι ώστε να φτιάξεις το τελικό σχήμα του αεροσκάφους σου, αποτυπώνοντάς το σε 2D διάσταση.

Photoshop


Το Photoshop είναι πρόγραμμα επεξεργασίας ψηφιακής φωτογραφίας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργάζονται μια φωτογραφία, να της βελτιώνουν όλες τις ατέλειες κάνοντας ρετουσάρισμα και να δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα είτε “εκ του μηδενός”, είτε βασιζόμενοι σε μία φωτογραφία. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ Photoshop. Είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. 
Με τη χρήση του Photoshop έχεις τις ίδιες δυνατότητες με το illustrator. Όμως, με αυτό το  λογισμικό, μπορείς να προσθέσεις αλλά και να επεξεργαστείς την υφή που θα ήθελες να έχει  το τρισδιάστατο αεροσκάφος σου.

Rhino 3D


Ειδικεύεται στη σχεδίαση ελεύθερης μορφής και στη μη ομοιόμορφη ορθολογική B-spline (NURBS) μοντελοποίηση, ένα μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιείται, συνήθως, σε γραφικά ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη δημιουργία καμπυλών και επιφανειών. Δεν απαιτούνται γνώσεις 2D / 3D για την εκμάθηση του Rhino 3D στον όμιλο FACEtoFACE, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται.

Inventor


Είναι εφαρμογή για τρισδιάστατη μηχανολογική σχεδίαση, προσομοίωση και κατασκευή καλουπιών. Επιτρέπει σε μηχανικούς και σε σχεδιαστές να αναλύσουν τη χρηστικότητα και τη λειτουργία ενός μοντέλου πριν αυτό κατασκευαστεί. Δεν Απαιτούνται γνώσεις 2D / 3D για την εκμάθηση του Inventor 3D. Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται και σε αρχάριους, χωρίς προηγούμενη εμπειρία. 

Solidworks


Είναι ένα πρόγραμμα 3D CAD για μοντελισμό στερεών σωμάτων και μηχανικής μέσω υπολογιστή από τη Dassault Systèmes. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση του Solidworks, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται. 

Fusion 360o


 Το fusion 360 είναι ένα πρόγραμμα τρισδιάστατης και δισδιάστατης μοντελοποίησης αντικειμένων. Είναι μια σημαντική αλλαγή των γενεών σε CAD. Αντιπροσωπεύει έναν καλύτερο τρόπο σκέψης της Autodesk για το μέλλον της CAD. Χρησιμοποιείται για μοντελισμό μηχανολογικής, βιομηχανικής και ηλεκτρολογικής σχεδίασης. Συνδυάζει τις λειτουργίες  των προγραμμάτων solidworks και inventor και έχει πολύ καλύτερη απόδοση από αυτά. Είναι εύκολο και το περιβάλλον του είναι φιλικό  προς τους χρήστες του. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθησή του. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, θα έχουν αποκτηθεί οι απαιτούμενες, επαγγελματικές δεξιότητες. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να αποτελέσει πηγή ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος τόσο για τις εταιρείες για να ξεχωρίσουν, όσο και για τους χρήστες που θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο.
Τα CAD λογισμικά που προαναφέραμε είναι κατάλληλα για τρισδιάστατη σχεδίαση του αεροσκάφους. Ένας μηχανικός και ένας σχεδιαστής γλιτώνουν αρκετό χρόνο και κόπο μαθαίνοντας τη χρήση των παραπάνω προγραμμάτων διότι τους δίνουν το πλεονέκτημα να γίνουν πιο γρήγοροι ,ευέλικτοι και αποτελεσματικοί στο χώρο εργασίας τους.

Foot-Wear design

Σχεδιασμός Υποδημάτων


Το υπόδημα είναι κομμάτι της ενδυμασίας που καλύπτει το κάτω μέρος του ποδιού. Πλέον, έχουν δημιουργηθεί προγράμματα κατάλληλα για δισδιάστατη και τρισδιάστατη σχεδίαση του υποδήματος. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, ο χρήστης θα είναι σε θέση να σχεδιάζει τις δικιές του ιδέες, δίχως να περιορίζει την φαντασία του και ταυτόχρονα, θα γίνεται περισσότερο παραγωγικός και ανταγωνιστικός στο χώρο εργασίας του. 

 

Ποια λογισμικά χρειάζεται να μάθεις για να δημιουργήσεις τα δικά σου υποδήματα;

 

 

 • Rhino 3D
 • Illustrator
 • Photoshop
 • Vray
   

Προτεινόμενα λογισμικά για Foot-wear design

 

Πάτησε εδώ για να δεις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

Rhino 3D


Ένα από τα προτεινόμενα προγράμματα τρισδιάστατης μοντελοποίησης για υποδήματα είναι το Rhino 3D®, το οποίο ειδικεύεται στη σχεδίαση ελεύθερης μορφής. Δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μην περιορίζει τη φαντασία του και να σχεδιάζει ό,τι επιθυμεί. Επιπλέον, ειδικεύεται στη μη ομοιόμορφη ορθολογική B-spline (NURBS) μοντελοποίηση, ένα μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιείται, συνήθως, σε γραφικά ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη δημιουργία καμπυλών και επιφανειών. Δεν απαιτούνται γνώσεις 2D / 3D για την εκμάθηση του Rhino 3D στον όμιλο FACEtoFACE, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται.

Illustrator


Το πρόγραμμα αυτό εξειδικεύεται στη σχεδίαση. Δυνατό του χαρακτηριστικό είναι ότι δίνει την δυνατότητα δημιουργίας διανυσμάτων (vector design) γραφικών. Το illustrator είναι ένας κόσμος δημιουργίας (όχι μόνο διακοσμητικής). Μέσω αυτού του προγράμματος, κάποιος που γνωρίζει καλό design μπορεί να παράγει ένα δικό του αποτέλεσμα, κάτι που θα κάνει το design ακόμα πιο ιδιαίτερο. Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να έχει ιδιαίτερες  γνώσεις, καθώς η επαγγελματική δεξιότητα αποκτάται με την ολοκλήρωση των μαθημάτων.
Η Χρήση του illustrator είναι πολύ σημαντική στη δημιουργία υποδημάτων. Με το πρόγραμμα αυτό, ο χρήστης θα μπορέσει να φτιάξει τα αρχικά σχέδια σε δισδιάστατη μορφή, ενώ μετά από αυτό, θα μπορέσει να ενσωματώσει τα σχέδια και να κάνει shape στο Rhino 3D (πρόγραμμα 3D μοντελοποίησης).

Photoshop


Το Photoshop είναι πρόγραμμα επεξεργασίας ψηφιακής φωτογραφίας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργάζονται μια φωτογραφία, να της βελτιώνουν όλες τις ατέλειες κάνοντας ρετουσάρισμα και να δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα είτε “εκ του μηδενός”, είτε βασιζόμενοι σε μία φωτογραφία.
To Photoshop αποτελεί βασικό εργαλείο για την τοποθέτηση υφής. Ο χρήστης μπορεί να μάθει να φτιάχνει και να επεξεργάζεται τη δική του υφή, και στην συνέχεια να μπορεί να την τοποθετεί στο τρισδιάστατο μοντέλο. Έτσι, θα αποκτήσει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται ο ίδιος την υφή του υποδήματος.

Vray Rhino


Έχει γίνει η κορυφαία επιλογή για γρήγορη και ακριβή φωτο-ρεαλιστική απόδοση, προσφέροντας state-of-the-art τεχνολογία rendering, με προϋπόθεση να έχει προηγηθεί ο σχεδιασμός σε 3D Computer Aided Design Software. Το V-ray για το Rhino 3D παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας τελικής απεικόνισης με τη μορφή φωτογραφίας ή Video. Απαιτούνται γνώσεις Rhino 3D για την εκμάθηση του Vray. To V-ray δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να προσθέσει υλικό και καλύτερη υφή πάνω στις δημιουργίες του. Φαίνεται πιο αληθοφανές το υλικό λόγο του rendering, διότι με τη χρήση του τονίζονται περισσότερο οι σκιάσεις στο υλικό. Άρα, έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στην παρουσίαση του τελικού μας σχεδίου.


 

Marine design

Ναυπηγικός σχεδιασμός


Η Ναυπηγική ασχολείται με τη μελέτη και το σχεδιασμό κατασκευής πλοίων. Έχουν δημιουργηθεί λογισμικά τα οποία είναι πλέον απαραίτητα για τη σωστή και ακριβή 3D σχεδίαση των αντικειμένων. Μέσα από τα προγράμματα αυτά, μπορούν να κατασκευαστούν όλα τα είδη πλοίων. Στη συνέχεια, οι Μηχανικοί θα μπορούν να προγραμματίσουν τη σταδιοδρομία τους στον εργασιακό χώρο με αυτοπεποίθηση.   


Ποια λογισμικά χρειάζεται για να σχεδιάσεις το δικό σου πλοίο;

 

 • Rhino 3D
 • Inventor
 • Solidwork
 • 3D studio Max
 • Cinema 4D
 • Vray
 

Προτεινόμενα λογισμικά για Marine design

 

Πάτησε εδώ για να δεις πληροφορίες του κάθε λογισμικού


Rhino 3D:


Το Rhino 3D® ειδικεύεται στη σχεδίαση ελεύθερης μορφής και στη μη ομοιόμορφη ορθολογική B-spline (NURBS) μοντελοποίηση, ένα μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιείται, συνήθως, σε γραφικά ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη δημιουργία καμπυλών και επιφανειών. Αφορά καθαρά στο τρισδιάστατο, σχεδιαστικό κομμάτι του αντικειμένου μας. Αν ο χρήστης μας επιθυμεί να επεξεργαστεί και το μηχανικό μέρος του αντικειμένου του, χρειάζεται να μάθει Inventor και Solidworks.  Δεν απαιτούνται γνώσεις 2D / 3D για την εκμάθηση του Rhino 3D στον όμιλο FACEtoFACE, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. 

Inventor:


Είναι εφαρμογή για τρισδιάστατη μηχανολογική σχεδίαση, προσομοίωση και κατασκευή καλουπιών. Επιτρέπει σε μηχανικούς και σχεδιαστές να αναλύσουν τη χρηστικότητα και τη λειτουργία ενός μοντέλου πριν αυτό κατασκευαστεί. Το Inventor παρέχει βελτιώσεις στους τομείς της 3D σχεδίασης, της προσομοίωσης, της δημιουργίας προϊόντων από πλαστικό και της ανταλλαγής σχεδιαστικών δεδομένων. Επιτρέπει δε τη δημιουργία ψηφιακών πρωτοτύπων των προϊόντων, μειώνοντας το κόστος και το χρόνο διάθεσής τους στην αγορά. Μέσω της ψηφιακής προτυποποίησης (Digital Prototyping), παράγει ένα ακριβές 3D μοντέλο, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογούν τη μορφή, την καταλληλότητα και τη λειτουργικότητα του σχεδίου, πριν τη δημιουργία του πραγματικού αντικειμένου.
Επιτρέπει τη σχεδίαση 2 διαστάσεων, την τρισδιάστατη μοντελοποίηση, την παραμετρική μοντελοποίηση και τη φωτο-ρεαλιστική απεικόνιση, ενώ δίνει τη δυνατότητα μετατροπής σχεδίων από 2D σε 3D, παρέχοντας επιλογές 3D printing και εργαλεία 3D προβολής. Σχετικά με τα ηλεκτρολογικά του χαρακτηριστικά, παρέχει τη δυνατότητα αυτόματης αρίθμησης καλωδιώσεων.

Solidworks:


Είναι ένα πρόγραμμα 3D CAD για μοντελισμό στερεών σωμάτων και μηχανικής μέσω υπολογιστή. Είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται, άρα, δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθησή του. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα κατέχεις τις κατάλληλες γνώσεις για να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση στον εργασιακό χώρο. Το Solidworks μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτρολογικά και για μηχανολογικά σχέδια. Ειδικεύεται στη σχεδίαση 2 διαστάσεων και στην τρισδιάστατη μοντελοποίηση, στην παραμετρική και τέλος, στη φωτο-ρεαλιστική απεικόνιση. Επιτρέπει την αρχειοθέτηση και τον διαμοιρασμό αρχείων, έχει λεπτομέρειες αντιγραφής και γραμμή εντολών, ενώ χαρακτηρίζεται από συνέπεια στο μοντέλο σχεδίασης, παρέχοντας τη δυνατότητα 3d προβολής πολλαπλών χρηστών. Σχετικά με τις επιλογές προηγμένης απεικόνισης της επιφανείας, το Solidworks παρέχει γεωμετρία click and drag, δυνατότητα αντιγραφής επιφανείας και δημιουργίας μεσαίων στρώσεων, κατασκευή οργανικών σχημάτων και στρώσεων πεδίων, ανάλυση καμπυλότητας και αποκλίσεων, καθώς και ανάλυση για τα σκαριφήματα. Σχετικά με τα ηλεκτρολογικά του χαρακτηριστικά, το Solidworks παρέχει δυνατότητα σχεδίασης κυκλώματος 2D και μοντέλου ηλεκτρολογικού συστήματος 3 διαστάσεων, ενώ το Inventor παρέχει τη δυνατότητα αυτόματης αρίθμησης καλωδιώσεων. Τέλος, το Solidworks επιτρέπει την κλίση σε γραμμές, πίνακες και παρέχει εργαλεία διαμόρφωσης με περισσότερες επιλογές από το Inventor.

3D Studio Max:


Πώς θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε 3D μοντελοποίηση; Ένα από τα προτεινόμενα προγράμματα είναι  το 3D studio Max, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας απεικόνισης από 2D σχέδιο, από φωτογραφία ή από καρέ video σε τρισδιάστατη επιφάνεια του αντικειμένου, μέσω εξειδικευμένης γνώσης που σου παρέχεται. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση του 3Ds Max, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται.

Cinema 4D:


Ένα άλλο λογισμικό που σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις 3D μοντελοποίηση και ταυτόχρονα να δώσεις κίνηση στο αντικείμενο σου είναι το CINEMA 4D. Είναι μια εφαρμογή 3D modeling και animation που αναπτύχθηκε από την MAXON Computer GmbH. Εξυπηρετεί τους σκοπούς της μοντελοποίησης, της κίνησης, του φωτισμού και των διαστάσεων, έχοντας κοινά χαρακτηριστικά με τις εφαρμογές 3D modeling. Δεν Απαιτούνται γνώσεις 2D/3D για την εκμάθηση του Cinema 4D, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. 

Vray:


Κατάλληλα προγράμματα για να προσθέσεις φωτο-ρεαλιστική ύφη στα τρισδιάστατα έπιπλά σου είναι το Vray max και Vray Rhino. Και τα δύο προγράμματα είναι κορυφαίες επιλογές για γρήγορη και ακριβή φωτο-ρεαλιστική απόδοση, προσφέροντας  state-of-the-art τεχνολογία rendering, με προϋπόθεση να έχει προηγηθεί ο σχεδιασμός σε 3D Computer Aided  Design Software. Το V-ray για το 3D Studio Max έχει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας τελικής απεικόνισης με τη μορφή φωτογραφίας ή Video. Η διαφορά τους είναι ότι για το Vray Max δεν απαιτείται η εκμάθηση του 3D studio Max, ενώ για το Vray Rhino είναι απαραίτητη η εκμάθηση του Rhino.

 


 

Furniture design

Σχεδιασμός επίπλων


Τα έπιπλα αποτελούν το βασικότερο μέρος ενός σπιτιού. Η παρουσία τους σε αυτό σημαίνει ότι είναι κατοικήσιμο και λειτουργικό. Το design τους αναδεικνύει το γούστο των ενοίκων, καθώς δημιουργεί ένα κλίμα ζεστασιάς. Οι εργαζόμενοι στο  τμήμα ανάπτυξης και σχεδιασμού επίπλων είναι απαραίτητο να γνωρίζουν λογισμικά κατάλληλα για τη σχεδίαση τους. Η χρήση αυτών των προγραμμάτων παρέχει γρήγορο αποτέλεσμα και εκμηδενίζει την πιθανότητα λάθους. 


Ποια λογισμικά χρειάζεται να μάθεις για να δημιουργήσεις τα δικά σου έπιπλα;

 

 • Illustrator
 • Photshop
 • Rhino 3D
 • 3D studio Max
 • Cinema 4D
 • Vray

Προτεινόμενα λογισμικά για Furniture design

 

Πάτησε εδώ για να δεις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

Illustrator: προαιρετικά


Μάθε τώρα Ιllustrator για να μπορείς να σχεδιάζεις μόνος τα έπιπλά σου. Το Illustrator είναι πρόγραμμα σχεδίασης με δυνατό του χαρακτηριστικό τη δυνατότητα δημιουργίας διανυσματικών (vector graphics) γραφικών. Το Illustrator είναι ένας άλλος κόσμος δημιουργίας και όχι απλά διακόσμησης. Όποιος γνωρίζει τις αρχές του καλού design, μπορεί μέσω του Illustrator να βγάλει ένα εντελώς δικό του αποτέλεσμα, κάτι που θα κάνει το design ακόμα πιο ιδιαίτερο. Θα τα απογειώνει. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση τoυ Illustrator, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται.

Photoshop:


Για να μπορέσεις να δημιουργήσεις υφή στα έπιπλα σου, θα κληθείς να χρησιμοποιήσεις το Photoshop. Σου δίνει την δυνατότητα να επεξεργαστείς και να ενσωματώσεις την υφή που επιθυμείς στο αντικείμενό σου. Είναι πρόγραμμα επεξεργασίας ψηφιακής φωτογραφίας, το οποίο δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργάζονται μια φωτογραφία, να της βελτιώνουν όλες τις ατέλειες κάνοντας ρετουσάρισμα και να δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα είτε “εκ του μηδενός”, είτε βασιζόμενοι σε μία φωτογραφία. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση τo Photoshop, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται.

Rhino 3D:


Το Rhino 3D® ειδικεύεται στη σχεδίαση ελεύθερης μορφής. Δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μην περιορίζει τη φαντασία του και να σχεδιάζει ό,τι επιθυμεί εκείνος. Είναι λοιπόν ένα, ακόμα, προτεινόμενο πρόγραμμα για τη  δημιουργία κοσμημάτων. Επιπλέον, ειδικεύεται στη μη ομοιόμορφη, ορθολογική, B-spline (NURBS) μοντελοποίηση, ένα μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιείται, συνήθως, σε γραφικά ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη δημιουργία καμπυλών και επιφανειών. Δεν απαιτούνται γνώσεις 2D / 3D για την εκμάθηση του Rhino 3D στον όμιλο FACEtoFACE, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται.

3D Studio Max:


Πώς θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε 3D μοντελοποίηση; Ένα από τα προτεινόμενα προγράμματα είναι το 3D studio Max, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας απεικόνισης από 2D σχέδιο, από φωτογραφία ή από καρέ video σε τρισδιάστατη επιφάνεια του αντικειμένου, μέσω εξειδικευμένης γνώσης που σου παρέχεται. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση του 3Ds Max, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται.

Cinema 4D:


Ένα άλλο λογισμικό που σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις 3D μοντελοποίηση και ταυτόχρονα, να δώσεις κίνηση στο αντικείμενο σου είναι το CINEMA 4D. Είναι μια εφαρμογή 3D modeling και animation που αναπτύχθηκε από την MAXON Computer GmbH. Επιτρέπει την εφαρμογή μοντελοποίησης, κίνησης, φωτισμού και διαστάσεων, έχοντας κοινά χαρακτηριστικά με τις εφαρμογές 3D modeling. Δεν απαιτούνται γνώσεις 2D/3D για την εκμάθηση του Cinema 4D, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. 

Vray:


Κατάλληλα προγράμματα για να προσθέσεις φωτο-ρεαλιστική ύφη στα τρισδιάστατα έπιπλά σου είναι το Vray max και Vray Rhino. Και τα δύο προγράμματα είναι κορυφαίες επιλογές για γρήγορη και ακριβή φωτο-ρεαλιστική απόδοση, προσφέροντας  state-of-the-art τεχνολογία rendering, με προϋπόθεση να έχει προηγηθεί ο σχεδιασμός σε 3D Computer Aided  Design Software. Το V-ray για το 3D Studio Max παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας τελικής απεικόνισης με τη μορφή φωτογραφίας ή Video. Η διαφορά τους είναι ότι για το Vray Max δεν απαιτείται η εκμάθηση του 3D studio Max, ενώ για το Vray Rhino είναι απαραίτητη η εκμάθηση του Rhino.


 

Architecture design

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός


Η αρχιτεκτονική σχετίζεται με τον προγραμματισμό και με τη σχεδιαστική μορφή. Είναι η επιστήμη που ασχολείται με την διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής ενός προϊόντος ή φυσικών δομών, όπως, για παράδειγμα, σχεδιασμός και κατασκευή κτιρίων, δρόμων, και άλλων έργων. Ένα από τα βασικά εργαλεία του αρχιτέκτονα είναι το σχέδιο. Είναι απαραίτητο για να αναπτυχθεί η ιδέα σχεδιασμού και στη συνέχεια, να κατασκευαστεί το έργο. 
Πώς, όμως, μπορούμε να απεικονίσουμε εύκολα και γρήγορα το αρχιτεκτονικό μας σχέδιο; Υπάρχουν κατάλληλα λογισμικά, τα οποία είναι, πλέον, απαραίτητα για το σχεδιασμό φυσικών δομών, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να  δημιουργήσει μια τρισδιάστατη απεικόνιση του  σχεδίου του.

 

Ποια λογισμικά χρειάζεται να μάθεις για να δημιουργήσεις το δικό σου σχέδιο γρήγορα και εύκολα;

 

 • AutoCAD 2D
 • AutoCAD 3D
 • 3D studio Max
 • Revit Architecture
 • ArchiCAD
 • Revit Structure
 • Sketch up
 • Rhino 3D
 • Vray Max
 • Vray Rhino
 • Illustrator (προαιρετικά)
 • Photoshop (προαιρετικά)

Προτεινόμενα λογισμικά για Architecture design

 

Πάτησε εδώ για να δεις τις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

AutoCAD 2D

Είναι το δημοφιλέστερο λογισμικό δισδιάστατης, γενικής σχεδίασης και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία δισδιάστατων γραμμικών σχεδίων, όπως όψεων, τομών, ανόψεων και κατόψεων. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση του AutoCAD 2D, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται.
Ο Χρήστης έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει σε δισδιάστατη μορφή το αντικείμενο (π.χ. κατόψεις, τομές, αξονομετρικά κ.τ.λ.). Με βάση την αρχιτεκτονική θεωρία, η διαδικασία αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα σχεδίασης, έτσι ώστε να μπορέσει, στη συνέχεια, να προχωρήσει και στην τρισδιάστατη μοντελοποίηση. 

AutoCAD 3D

Το AutoCAD 3D είναι το δημοφιλέστερο λογισμικό τρισδιάστατης γενικής σχεδίασης που εξυπηρετεί τα επαγγελματικά σου σχέδια. Απαιτούνται γνώσεις AutoCAD 2D για την εκμάθηση του AutoCAD 3D. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του AutoCAD 3D στον εκπαιδευτικό μας φορέα,θα  είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο όπου απαιτείται η χρήση του AutoCAD 3D.
Αφού ο χρήστης έχει ολοκληρώσει την δισδιάστατη μορφή αντικειμένου και έχει τελειοποιήσει την αρχιτεκτονική του δομή με τη βοήθεια του λογισμικού AutoCAD 2D, μπορεί να περάσει στο επόμενο βήμα, τη 3D μοντελοποίησή του. 

Sketch Up

Το Sketch Up είναι ένα 3D πρόγραμμα μοντελοποίησης για εφαρμογές όπως Αρχιτεκτονικό, Interior design. Είναι εύκολο στη χρήση και η βασική του έκδοση είναι δωρεάν προς χρήση. 
Αποτελεί και αυτό λογισμικό αρχιτεκτονικής σχεδίασης, με τη διαφορά ότι δεν απαιτούνται γνώσεις 2D/3D για την εκμάθηση του, ενώ συνδυάζει δισδιάστατη και τρισδιάστατη αναπαράσταση του αντικειμένου.

3D studio Max

Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα και ευρέως χρησιμοποιούμενα σχεδιαστικά προγράμματα φωτο-ρεαλιστικής απεικόνισης και απευθύνεται στους αρχιτέκτονες, τοπογράφους μηχανικούς κ.τ.λ.
Το 3D Studio Max παρέχει τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας απεικόνισης από 2D σχέδιο, από φωτογραφία ή από καρέ video σε τρισδιάστατη επιφάνεια του αντικειμένου, μέσω εξειδικευμένης γνώσης που σου παρέχεται. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση του 3Ds Max, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται.
Είναι μια παραλλαγή 3D απεικόνισης όπως και τα προηγούμενα προγράμματα. Το συγκεκριμένο λογισμικό σου δίνει την δυνατότητα να προσθέσεις rendering, lights και textures Materials.  

Revit Architecture

Είναι ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα της Autodesk®, το οποίο προσφέρει μια ακριβή προσέγγιση στη σχεδίαση σε 2 ή 3 διαστάσεις. Είναι ένα BIM (Building Information Modeling) πρόγραμμα το οποίο είναι διαδραστικό κατά τη σχεδίαση και την τροποποίηση σε 2D και σε 3D. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση του Revit Architecture.
Το λογισμικό συνδυάζει ακόμα μια παραλλαγή αρχιτεκτονικής 3D και 2D  σχεδίασης, επιτρέποντας στο χρήστη να δημιουργεί  ταυτόχρονα δισδιάστατα και τρισδιάστατα σχέδια από τα οποία προκύπτουν τομές, όψεις, προοπτικά, ρεαλιστικές απεικονίσεις και αναπαραστάσεις σε πραγματικό χρόνο.

Revit Structure

Το Revit είναι ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα της Autodesk®, το οποίο προσφέρει μια ακριβή, σχεδιαστική προσέγγιση σε δισδιάστατο και τρισδιάστατο σχεδιασμό. Είναι ένα BIM (Building Information Modeling) πρόγραμμα, το οποίο, σε αντίθεση με τα 2D σχεδιαστικά προγράμματα, παρέχει πρόσβαση στο σχέδιό σου σε Real-time, κατά τη σχεδίαση και την τροποποίηση.

ArchiCAD

Το ArchiCAD προσφέρει μια interactive, ακριβή, σχεδιαστική προσέγγιση των Projects σε δισδιάστατο και τρισδιάστατο σχεδιασμό. Σε αντίθεση με τα 2D σχεδιαστικά προγράμματα, η πρόσβαση στο σχέδιο σου μέσω του ΑrchiCAD είναι interactive σε 2D και σε 3D και πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο κατά τη σχεδίαση και την τροποποίηση. Δεν Απαιτούνται γνώσεις 2D/3D για την εκμάθηση του ArchiCAD, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. 
Επιτρέπει στο χρήστη να ενεργεί σε πραγματικό χρόνο και αποτελεί και αυτό πρόγραμμα σχεδιασμού, κατάλληλο για architecture design.

Vray Max

Είναι η κορυφαία επιλογή για γρήγορη και ακριβή φωτο-ρεαλιστική απόδοση, προσφέροντας  state-of-the-art τεχνολογία rendering, με προϋπόθεση να έχει προηγηθεί ο σχεδιασμός σε 3D Computer Aided  Design Software. Το V-ray για το 3D Studio Max έχει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας τελικής απεικόνισης με τη μορφή φωτογραφίας ή Video. Δεν Απαιτούνται γνώσεις 3D studio Max για την εκμάθηση του Vray, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται.
Ανάλογα με τις ανάγκες του Χρήστη, μπορεί να εξειδικευτεί κανείς περισσότερο και να προσθέσει φωτο-ρεαλιστική απόδοση στο αντικείμενό του αφού έχει ολοκληρώσει το σχεδιασμό του.

Rhino 3D

Το Rhino 3D® ειδικεύεται στη σχεδίαση ελεύθερης μορφής και στη μη ομοιόμορφη, ορθολογική B-spline (NURBS) μοντελοποίηση, ένα μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιείται, συνήθως, σε γραφικά ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη δημιουργία καμπυλών και επιφανειών. Δεν απαιτούνται γνώσεις 2D / 3D για την εκμάθηση του Rhino 3D στον όμιλο FACEtoFACE, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται.

Vray Rhino

Έχει γίνει η κορυφαία επιλογή για γρήγορη και ακριβή φωτο-ρεαλιστική απόδοση, προσφέροντας state-of-the-art τεχνολογία rendering, με προϋπόθεση να έχει προηγηθεί ο σχεδιασμός σε 3D Computer Aided Design Software. Το V-ray για το Rhino 3D έχει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας τελικής απεικόνισης με τη μορφή φωτογραφίας ή Video. Απαιτούνται γνώσεις Rhino 3D για την εκμάθηση του Vray.
Απαιτούνται γνώσεις Rhino 3D για την εκμάθηση του Vray. Είναι άλλος ένας τρόπος για προσθήκη φωτο-ρεαλιστικής απόδοσης.

Illustrator

Το Illustrator είναι πρόγραμμα σχεδίασης με δυνατό του χαρακτηριστικό τη δυνατότητα δημιουργίας διανυσματικών (vector graphics) γραφικών. Το Illustrator είναι ένας άλλος κόσμος δημιουργίας, όχι απλά διακόσμησης. Όποιος γνωρίζει τις αρχές του καλού design, μπορεί μέσω του Illustrator να βγάλει ένα εντελώς δικό του αποτέλεσμα, κάτι που θα κάνει το design ακόμα πιο ιδιαίτερο. Θα το απογειώνει. Δεν Απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ Illustrator, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. 
Αν θες να αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις, με την χρήση του illustrator, μπορείς να περάσεις το αρχικό σου σχέδιο ηλεκτρονικά στην οθόνη του υπολογιστή σου. Έτσι, πριν ξεκινήσεις την τρισδιάστατη προσομοίωση με CAD πρόγραμμα, μπορείς να δημιουργήσεις γραμμές και μονοπάτια, έτσι ώστε να φτιάξεις το τελικό σχήμα του αρχιτεκτονικού σου σχεδίου (π.χ. κτίρια κ.τ.λ.), αποτυπώνοντάς το σε 2D σχεδίαση.

Photoshop

Το Photoshop είναι πρόγραμμα επεξεργασίας ψηφιακής φωτογραφίας που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να επεξεργάζονται μια φωτογραφία, να της βελτιώνουν όλες τις ατέλειες κάνοντας ρετουσάρισμα και να δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα είτε “εκ του μηδενός”, είτε βασιζόμενοι σε μία φωτογραφία. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τo Photoshop, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. 
Με τη χρήση του Photoshop έχεις τις ίδιες δυνατότητες με το illustrator. Όμως,  αυτό το  λογισμικό σου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις αλλά και να επεξεργαστείς την υφή που θα ήθελες να έχει το τρισδιάστατο αρχιτεκτονικό σου σχέδιο.

 

Web design

Σχεδιασμός Iστοσελίδας


Το Internet ή αλλιώς, το Διαδίκτυο, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ζωή του ανθρώπου. Είναι μια τεράστια βιβλιοθήκη, την οποία ο χρήστης μπορεί να  χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε στιγμή για να ενημερωθεί και να διευρύνει τους ορίζοντες του.  Το web design ασχολείται με τη σχεδίαση, την παραγωγή και τη συντήρηση διαδικτυακών τόπων. Ο όρος web design χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη διαδικασία του σχεδιασμού που αφορά το front-end (από την πλευρά του πελάτη). Ομάδες ατόμων αναλαμβάνουν διαφορετικές πτυχές στο σχεδιασμό της ιστοσελίδας, όπως, για παράδειγμα, τη συγγραφή ενός κειμένου, τη σχεδίασή της ή τη διαχείριση του κλειστού λογισμικού. Μπορείς και εσύ να σχεδιάσεις τη δική σου ιστοσελίδα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να εκπαιδευτείς στα κατάλληλα λογισμικά.


Ποια λογισμικά πρέπει να μάθεις για να ασχοληθείς με το web design;

 

 • Joomla
 • Wordpress
 • Photoshop
 • Illustrator
   

Προτεινόμενα λογισμικά για Web design

 

Πάτησε εδώ για να δεις τις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

Joomla


To Joomla είναι ένα on-line σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) που σου επιτρέπει να δημιουργείς Web sites ή e-shops. Στόχος ενός συστήματος διαχείρισης περιεχομένου (CMS) είναι να μπορεί κάποιος που δε γνωρίζει καθόλου από προγραμματισμό, να προσθέτει, να ανανεώνει, να αλλάζει το περιεχόμενο της σελίδας του, χωρίς να χρειαστεί να γράψει ούτε μια γραμμή κώδικα. Δεν Απαιτούνται γνώσεις κώδικα HTML και CSS  για την εκμάθηση του Joomla, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Joomla στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο όπου απαιτείται η χρήση του Joomla.

WordPress


Το WordPress είναι εφαρμογή δημιουργίας δυναμικών ιστοσελίδων. Δεν Απαιτούνται γνώσεις κώδικα HTML και CSS  για την εκμάθηση του WordPress, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του WordPress στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του WordPress.

Illustrator


Το Illustrator είναι πρόγραμμα σχεδίασης με δυνατό του χαρακτηριστικό τη δυνατότητα δημιουργίας διανυσματικών (vector graphics) γραφικών. Εάν ενδιαφέρεσαι να μάθεις να σχεδιάζεις μόνος την ιστοσελίδα σου χωρίς την βοήθεια ενός γραφίστα, η εκμάθηση του Illustrator είναι απαραίτητη. Το λογισμικό αυτό, είναι ένας άλλος κόσμος δημιουργίας, όχι απλά διακόσμησης. Όποιος γνωρίζει τις αρχές του καλού design, μπορεί μέσω του Illustrator να βγάλει ένα εντελώς δικό του αποτέλεσμα, κάτι που θα κάνει το design ακόμα πιο ιδιαίτερο. Θα το απογειώνει. Δεν Απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ Illustrator, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Illustrtrator στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του Illustrator.

Photoshop


Το Photoshop είναι πρόγραμμα επεξεργασίας ψηφιακής φωτογραφίας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργάζονται μια φωτογραφία, να της βελτιώνουν όλες τις ατέλειες κάνοντας ρετουσάρισμα και να δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα είτε “εκ του μηδενός”, είτε βασιζόμενοι σε μία φωτογραφία. Εάν θες να σχεδιάσεις τις δικές σου φωτογραφίες και να τις επεξεργαστείς, το λογισμικό αυτό σου δίνει την δυνατότητα να «κάνεις» εικόνα την φαντασία σου.  Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τo Photoshop. Είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Photoshop στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του Photoshop.

E-shop design

Σχεδιασμός Hλεκτρονικού καταστήματος


Ένας ιστότοπος έχει πάρα πολλούς τρόπους χρήσης. Είναι μια συλλογή από ιστοσελίδες, εικόνες, βίντεο και άλλα στοιχεία. Ο κάθε χρήστης επισκέπτεται ιστοσελίδες για να εξυπηρετήσει της ανάγκες του, ενώ πολλές από αυτές χρησιμοποιούνται για «ηλεκτρονικό εμπόριο». Είναι καταστήματα τα οποία διευκολύνουν τις συναλλαγές σε προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω του διαδικτύου. Μέσα από αυτά τα καταστήματα ή αλλιώς e-shop, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να κάνει μία online αγορά γρήγορα και εύκολα. Θες να κατασκευάσεις το δικό σου e-shop; Μπορείς  και εσύ να το κάνεις. Με τη χρήση κατάλληλων λογισμικών, μπορείς να αποκτήσεις το δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα.

 

Ποια λογισμικά πρέπει να μάθεις για να ασχοληθείς με το e-shop design;

 

 • Joomla
 • Virtuemart
 • Photoshop 
 • Illustrator
   

Προτεινόμενα λογισμικά για E-shop design

 

Πάτησε εδώ για να δεις τις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

Joomla


To Joomla είναι ένα on-line σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) που σου επιτρέπει να δημιουργείς Web sites ή E-shops. Στόχος ενός συστήματος διαχείρισης περιεχομένου (CMS) είναι να μπορεί κάποιος που δε γνωρίζει καθόλου από προγραμματισμό, να προσθέτει, να ανανεώνει να αλλάζει το περιεχόμενο της σελίδας του, χωρίς να χρειαστεί να γράψει ούτε μία γραμμή κώδικα. Δεν Απαιτούνται γνώσεις κώδικα HTML και CSS  για την εκμάθηση του Joomla, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Joomla στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο όπου απαιτείται η χρήση του Joomla.

Virtuemart


Είναι μαθήματα που σε βοηθούν να φτιάχνεις το δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που θα έχεις στη διάθεσή σου για το σκοπό αυτό. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την παρακολούθηση των μαθημάτων του Virtuemart, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Virtuemart στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο όπου απαιτείται η χρήση ηλεκτρονικού καταστήματος.

Illustrator


Το Illustrator είναι πρόγραμμα σχεδίασης με δυνατό του χαρακτηριστικό τη δυνατότητα δημιουργίας διανυσματικών (vector graphics) γραφικών. Εάν ενδιαφέρεσαι να μάθεις να σχεδιάζεις μόνος σου το ηλεκτρονικό σου κατάστημα, χωρίς την βοήθεια ενός γραφίστα, η εκμάθηση του Illustrator είναι απαραίτητη. Το λογισμικό αυτό είναι ένας άλλος κόσμος δημιουργίας και όχι απλά διακόσμησης. Όποιος γνωρίζει τις αρχές του καλού design, μπορεί μέσω του Illustrator να βγάλει ένα εντελώς δικό του αποτέλεσμα, κάτι που θα κάνει το design ακόμα πιο ιδιαίτερο. Θα το απογειώνει. Δεν Απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ Illustrator, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Illustrtrator στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του Illustrator.

Photoshop


Το Photoshop είναι πρόγραμμα επεξεργασίας ψηφιακής φωτογραφίας, το οποίο δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργάζονται μια φωτογραφία, να της βελτιώνουν όλες τις ατέλειες κάνοντας ρετουσάρισμα και να δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα είτε “εκ του μηδενός”, είτε βασιζόμενοι σε μία φωτογραφία. Εάν θες να σχεδιάσεις τις δικές σου φωτογραφίες και να τις επεξεργαστείς, το λογισμικό αυτό σου δίνει την δυνατότητα να «κάνεις» εικόνα την φαντασία σου.  Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τo Photoshop. Είναι Επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Photoshop στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του Photoshop.

Web Custom design

Δημιουργία Πρότυπου-layout


Η δημιουργία ιστοσελίδων αποτελείται από μια ομάδα ατόμων που αναλαμβάνουν διαφορετικές αρμοδιότητες κατά της διάρκεια του σχεδιασμού (web designer, web developer κ.α.). Ο καθένας προσφέρει τις εξειδικευμένες γνώσεις του για να ολοκληρωθεί η κατασκευή της ιστοσελίδας γρήγορα και αποτελεσματικά. Το Web Custom Design  αφορά στη δημιουργία πρότυπου-layout. Περιλαμβάνει το σχεδιαστικό μέρος του αλλά και τις γλώσσες προγραμματισμού που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή του. Υπάρχουν γλώσσες προγραμματισμού που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία του. Η HTML  είναι μια γλώσσα σήμανσης για ιστοσελίδες και χρησιμοποιείται για να κτίσει όλους τους ιστοτόπους. Η CSS είναι μια άλλη γλώσσα του υπολογιστή, η οποία χρησιμοποιείται για τον έλεγχο εμφάνισης ενός εγγράφου. Για να μπορέσεις να έχεις μια όμορφη και καλοσχεδιασμένη ιστοσελίδα, η χρήση της CSS είναι απαραίτητη. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου πρότυπο-layout και να το σχεδιάσεις έτσι ώστε να είναι λειτουργικό. Πρώτα όμως, θα χρειαστεί να αποκτήσεις βασικές γνώσεις στο design και στη συνέχεια, στις γλώσσες προγραμματισμού.


Ποια λογισμικά πρέπει να μάθεις για να ασχοληθείς με το Web Custom Design;

 

 • Illustrator
 • Photoshop
 • QuarkXpress
 • InDesign
 • Web programs
  • CSS
  • HTML
  • Dreamweaver
 • Art Theory
  • ​Design & Layout
  • Design & Format
  • Design & Color
  • Design & Image
  • Graphic Design
  • Υποδομή της Γραφιστικής
  • Τυπογραφική Τέχνη

Προτεινόμενα λογισμικά για Web Custom design

 

Πάτησε εδώ για να δεις τις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

Illustrator


Το Illustrator είναι πρόγραμμα σχεδίασης με δυνατό του χαρακτηριστικό τη δυνατότητα δημιουργίας διανυσματικών (vector graphics) γραφικών. Εάν ενδιαφέρεσαι να μάθεις να σχεδιάζεις μόνος σου το δικό σου πρότυπο-layout χωρίς την βοήθεια ενός γραφίστα, η εκμάθηση του Illustrator είναι απαραίτητη. Το λογισμικό αυτό είναι ένας άλλος κόσμος δημιουργίας και όχι απλά διακόσμησης. Όποιος γνωρίζει τις αρχές του καλού design, μπορεί μέσω του Illustrator να βγάλει ένα εντελώς δικό του αποτέλεσμα, κάτι που θα κάνει το design ακόμα πιο ιδιαίτερο. Θα το απογειώνει. Δεν Απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ Illustrator, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Illustrtrator στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του Illustrator.

Photoshop


Κάνε τώρα την ιδέα σου σκίτσο και  «παίξε» με τα χρώματα με την χρήση του προγράμματος Photoshop, πριν ασχοληθείς με τις γλώσσες προγραμματισμού CSS και HTML. Το λογισμικό αυτό ασχολείται με την επεξεργασία ψηφιακής φωτογραφίας, δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργάζονται μια φωτογραφία, να της βελτιώνουν όλες τις ατέλειες κάνοντας ρετουσάρισμα και να δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα είτε “εκ του μηδενός”, είτε βασιζόμενοι σε μία φωτογραφία. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τo Photoshop. Είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Photoshop στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του Photoshop.

QuarkXpress


Το QuarkXpress είναι Πρόγραμμα Σελιδοποίησης, το οποίο συνδυάζει πολλά εργαλεία άλλων γραφιστικών προγραμμάτων, όπως τα εργαλεία του Photoshop και του Illustrator. Εμείς μαθαίνουμε να στήνουμε περιοδικό. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ QuarkXpress, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του QuarkXpress στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του QuarkXpress.

InDesign


Το Indesign είναι πρόγραμμα σελιδοποίησης, το οποίο συνδυάζει πολλά εργαλεία άλλων γραφιστικών προγραμμάτων, όπως τα εργαλεία του Photoshop και του Illustrator. Εμείς μαθαίνουμε να στήνουμε περιοδικό. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση του InDesign, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του InDesign στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του InDesign.

Art Theory

Graphic Design


Μέσα από το σεμινάριο για την Υποδομή & τις Έννοιες στην Γραφιστική, θα μάθεις τη σημασία της γραφιστικής, την ορολογία που χρησιμοποιείται, καθώς και ποια είναι η δουλειά του Γραφίστα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, του Illustrator, του Corel Draw, του InDesign και του QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Corel Draw


Το Corel Draw είναι ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα γραφικής σχεδίασης και σελιδοποίησης που χρησιμοποιεί ένα σχεδόν ατελείωτο συνδυασμό εργαλείων και εφέ. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση του Corel Draw, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Corel Draw στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο όπου απαιτείται η χρήση του Dorel Draw.

Design & Layout


Μέσα από το σεμινάριο Design & Layout, θα μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για το Project που θέλεις να δημιουργήσεις, όπως Περιοδικά, Βιβλία, Cards, Flyers, Posters, Templates. Επίσης, θα αποκτήσεις πληροφορίες για το υλικό στο οποίο θα τυπωθεί, τη βιβλιοδεσία που θα χρησιμοποιήσεις ή τον κατάλληλο τύπο χαρτιού για οποιοδήποτε είδους εντύπου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign ή QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Format


Μέσα από το σεμινάριο του Design & Format, θα μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για το αντικείμενο που θέλεις να δημιουργήσεις (περιοδικό, βιβλίο, αφίσα, έντυπο υλικό κ.ά), καθώς επίσης και πληροφορίες, όπως το υλικό στο οποίο θα τυπωθεί, τη βιβλιοδεσία που θα χρησιμοποιήσεις ή τον κατάλληλο τύπο χαρτιού για το κάθε είδους εντύπου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign, QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Color


Μέσα από το σεμινάριο Design & Color, θα μάθεις για τα χρωματικά συστήματα, τις κατηγορίες και τους συνδυασμούς των χρωμάτων, καθώς και για τα συναισθήματα που προκαλεί το κάθε χρώμα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Image


Μέσα από το σεμινάριο Design & Image, θα μάθεις πώς να εντάξεις εικόνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα σε ένα περιοδικό, αφίσα ή έντυπο υλικό. Θα μάθεις για τη σημασία που έχουν οι εικόνες, τα σύμβολα, τα ιδεογράμματα και η εικονογράφηση και πώς να τα χρησιμοποιήσεις για να περάσεις το μήνυμα που θέλεις μέσα από το δικό σου Project. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Υποδομή της Γραφιστικής


Μέσα από το σεμινάριο για την Υποδομή & τις Έννοιες στην Γραφιστική, θα μάθεις τη σημασία της γραφιστικής, την ορολογία που χρησιμοποιείται, καθώς και ποια είναι η δουλειά του Γραφίστα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Τυπογραφική Τέχνη


Μέσα από το σεμινάριο Χρήσης Τυπογραφικών Στοιχείων & Γραμματοσειρών, θα μάθεις τα πάντα για τις γραμματοσειρές και τις οικογένειες αυτών, ενώ θα κατανοήσεις τη διαδικασία της τυπογραφίας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Web programs

Dreamweaver


Το Dreamweaver προσφέρει όλα τα εργαλεία που χρειάζονται, ώστε τα αποτελέσματα να χαρακτηρίζονται από επαγγελματική ποιότητα. Το Dreamweaver συνδυάζει ισχυρά οπτικά εργαλεία διάταξης με χρήσιμες λειτουργίες επεξεργασίας HTML για την δημιουργία, τη διαχείριση, και τη συντήρηση τοποθεσιών Ιστού. Δεν απαιτούνται γνώσεις κώδικα HTML και CSS  για την εκμάθηση του Dreamweaver, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Dreamweaver στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του Dreamweaver.

CSS


Αποτελεί συντομογραφία των λέξεων Cascading Style Sheets (Διαδοχικά Φύλλα Style). Τα CSS ορίζουν τον τρόπο εμφάνισης των στοιχείων της HTML και αποθηκεύονται σε Style Sheets τα οποία προστέθηκαν στην HTML για να λύσουν κάποια θέματα. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση της Css, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις της Css στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση της Css.

HTML


Όλες οι πληροφορίες που βρίσκονται στο Internet διατηρούνται σε ιστοσελίδες (σελίδες web), από τις οποίες οι περισσότερες είναι γραμμένες με τη γλώσσα HTML (Hyper Text Markup Language). Με τα μαθήματα αυτά, αποσκοπούμε στο να σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιείτε τις εντολές HTML και πώς να δημιουργείτε καλαίσθητες σελίδες για το Internet οι οποίες να περιέχουν κείμενο και γραφικά. Η HTML (Hypertext Markup Language) είναι η βάση της ανάπτυξης των ιστοσελίδων. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση του Html, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Html στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του Html.

Template Design

Σχεδίαση Πρότυπου-layout


Το Template design ασχολείται με την δημιουργία προτύπου-layout μιας ιστοσελίδας . Η διαφορά Template design και Web Custom Design είναι ότι ο χρήστης που θα ενδιαφέρεται για το Template Design θα ασχοληθεί μόνο με το σχεδιαστικό του μέρος. Δεν χρειάζεται να γνωρίζει γλώσσες προγραμματισμού και δεν είναι απαραίτητο να τις μάθει. Αντίθετα το Web Custom Design  συνδυάζει και τα δύο. Με την εκμάθηση των κατάλληλων λογισμικών ο χρήστης θα είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα καλοσχεδιασμένο και όμορφο πρότυπο για την ιστοσελίδα του.


Ποια λογισμικά πρέπει να μάθεις για να ασχοληθείς με το Template Design;

 

 • Illustrator 
 • Photoshop
 • Corel Draw
 • Quark Xpress
 • Art Theory
  • Design & Layout
  • Design & Format
  • Design & Color
  • Design Image
  • Graphic Design
  • Υποδομή της Γραφιστικής
  • Τυπογραφική Τέχνη
    

Προτεινόμενα λογισμικά για Template design

 

 

Πατήστε εδώ για να δείτε τις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

Illustrator


Το Illustrator είναι πρόγραμμα σχεδίασης με δυνατό του χαρακτηριστικό τη δυνατότητα δημιουργίας διανυσματικών (vector graphics) γραφικών. Εάν ενδιαφέρεσαι να μάθεις να σχεδιάζεις μόνος σου το δικό σου πρότυπο-layout χωρίς την βοήθεια ενός γραφίστα, η εκμάθηση του Illustrator είναι απαραίτητη. Το λογισμικό αυτό, είναι ένας άλλος κόσμος δημιουργίας, όχι απλά διακόσμησης. Όποιος γνωρίζει τις αρχές του καλού design, μπορεί μέσω του Illustrator να βγάλει ένα εντελώς δικό του αποτέλεσμα, κάτι που θα κάνει το design ακόμα πιο ιδιαίτερο. Θα το απογειώνει. Δεν Απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ Illustrator, είναι Επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Illustrtrator στον εκπαιδευτικό μας φορέα, είστε σε θέση με αυτοπεποίθηση να ανταποκριθείτε σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του Illustrator.

Photoshop


Κάνε τώρα την ιδέα σου σκίτσο και  «παίξε» με τα χρώματα με την χρήση του προγράμματος Photoshop, πριν ασχοληθείς με τις γλώσσες προγραμματισμού CSS και HTML. Το λογισμικό αυτό ασχολείται με την επεξεργασία ψηφιακής φωτογραφίας, δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργάζονται μία φωτογραφία, να της βελτιώνουν όλες τις ατέλειες κάνοντας ρετουσάρισμα και να δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα είτε “εκ του μηδενός”, είτε βασιζόμενοι σε μία φωτογραφία. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τo Photoshop. Είναι Επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Photoshop στον εκπαιδευτικό μας φορέα, είστε σε θέση να ανταποκριθείτε με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του Photoshop.

Corel Draw


Το Corel Draw είναι ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα γραφικής σχεδίασης και σελιδοποίησης που χρησιμοποιεί ένα σχεδόν ατελείωτο συνδυασμό εργαλείων και εφέ. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση του Corel Draw, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Corel Draw στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο όπου απαιτείται η χρήση του Dorel Draw.

InDesign


Το Indesign είναι πρόγραμμα Σελιδοποίησης, συνδυάζει πολλά εργαλεία άλλων γραφιστικών προγραμμάτων όπως τα εργαλεία του Photoshop και του Illustrator, εμείς μαθαίνουμε να στήνουμε περιοδικό. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση του InDesign, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του InDesign στον εκπαιδευτικό μας φορέα, είστε σε θέση με αυτοπεποίθηση να ανταποκριθείτε σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του InDesign.

QuarkXpress


Το QuarkXpress είναι Πρόγραμμα Σελιδοποίησης, συνδυάζει πολλά εργαλεία άλλων γραφιστικών προγραμμάτων όπως τα εργαλεία του Photoshop και του Illustrator. Εμείς μαθαίνουμε να στήνουμε περιοδικό. Δεν Απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ QuarkXpress, είναι Επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του QuarkXpress στον εκπαιδευτικό μας φορέα, είστε σε θέση με αυτοπεποίθηση να ανταποκριθείτε σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του QuarkXpress.

Art theory

Graphic Design


Μέσα από το σεμινάριο για την Υποδομή & τις Έννοιες στην Γραφιστική, θα μάθεις τη σημασία της γραφιστικής, την ορολογία που χρησιμοποιείται, καθώς και ποια είναι η δουλειά του Γραφίστα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Layout


Μέσα από το σεμινάριο Design & Layout, θα μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για το Project που θέλεις να δημιουργήσεις, όπως Περιοδικά, Βιβλία, Cards, Flyers, Posters, Templates. Επίσης, θα αποκτήσεις πληροφορίες για το υλικό στο οποίο θα τυπωθεί, τη βιβλιοδεσία που θα χρησιμοποιήσεις ή τον κατάλληλο τύπο χαρτιού για οποιοδήποτε είδους εντύπου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign, QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Format


Μέσα από το σεμινάριο του Design & Format, θα μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για το αντικείμενο που θέλεις να δημιουργήσεις (περιοδικό, βιβλίο, αφίσα, έντυπο υλικό κ.ά), καθώς επίσης και πληροφορίες, όπως το υλικό στο οποίο θα τυπωθεί, τη βιβλιοδεσία που θα χρησιμοποιήσεις ή τον κατάλληλο τύπο χαρτιού για το κάθε είδους εντύπου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign, QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Color


Μέσα από το σεμινάριο Design & Color, θα μάθεις για τα χρωματικά συστήματα, τις κατηγορίες και τους συνδυασμούς των χρωμάτων, καθώς και για τα συναισθήματα που προκαλεί το κάθε χρώμα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Image


Μέσα από το σεμινάριο Design & Image, θα μάθεις πώς να εντάξεις εικόνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα σε ένα περιοδικό, αφίσα, έντυπο υλικό. Θα μάθεις για τη σημασία που έχουν οι εικόνες, τα σύμβολα, τα ιδεογράμματα και η εικονογράφηση και πώς να τα χρησιμοποιήσεις για να περάσεις το μήνυμα που θέλεις μέσα από το δικό σου Project. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Υποδομή της Γραφιστικής


Μέσα από το σεμινάριο για την Υποδομή & τις Έννοιες στην Γραφιστική, θα μάθεις τη σημασία της γραφιστικής, την ορολογία που χρησιμοποιείται, καθώς και ποια είναι η δουλειά του Γραφίστα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Τυπογραφική Τέχνη


Μέσα από το σεμινάριο Χρήσης Τυπογραφικών Στοιχείων & Γραμματοσειρών, θα μάθεις τα πάντα για τις γραμματοσειρές και τις οικογένειες αυτών, ενώ θα κατανοήσεις τη διαδικασία της τυπογραφίας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.


 

Publishing design

Τυπογραφικός σχεδιασμός

 


Το Publishing design έχει να κάνει με το σχεδιασμό ενός έντυπου (ακόμα και ηλεκτρονικού), το οποίο θα δημοσιευθεί στο ευρύ κοινό και ασχολείται με το στήσιμο  γραπτών πληροφοριών. Τα μέσα κατηγοριοποιούνται  σε εφημερίδες, περιοδικά, blog, ιστοσελίδες, βιβλία κ.α. Όμως, δεν αρκεί αυτό, καθώς απαιτείται καλή αισθητική στη σχεδίασή του. Ένας γραφίστας, αρθρογράφος ή ένας δημοσιογράφος είναι σημαντικό να αποκτήσουν γνώσεις καλού design, μαθαίνοντας Art Theory. Με τα προγράμματα σελιδοποίησης, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να ασχοληθεί με τη διάταξη της σελίδας και με το σχεδιαστικό μέρος της. Ποια είναι τα λογισμικά αυτά που θα σε βοηθήσουν να στήνεις το δικό σου έντυπο σωστά; Μάθε να δακτυλογραφείς γρήγορα στα αγγλικά και στα ελληνικά για να κερδίζεις χρόνο.

 

Ποια λογισμικά πρέπει να μάθεις για τον τυπογραφικό σχεδιασμό;

 

 • Illustrator 
 • Photoshop
 • Quark Xpress
 • Ελληνική Δακτυλογράφηση
 • Αγγλική Δακτυλογράφηση
 • Corel Draw
 • Quark Xpress
 • Art theory
  • Design & Layout
  • Design & Format
  • Design & Color
  • Design Image
  • Graphic Design
  • Υποδομή της Γραφιστικής
  • Τυπογραφική Τέχνη
    

Προτεινόμενα λογισμικά για Publisihing design

 

Πάτησε εδώ για να δεις τις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

Illustrator


Το Illustrator είναι πρόγραμμα σχεδίασης με δυνατό του χαρακτηριστικό τη δυνατότητα δημιουργίας διανυσματικών (vector graphics) γραφικών. Το λογισμικό αυτό είναι ένας άλλος κόσμος δημιουργίας και όχι απλά διακόσμησης. Όποιος γνωρίζει τις αρχές του καλού design, μπορεί μέσω του Illustrator να βγάλει ένα εντελώς δικό του αποτέλεσμα, κάτι που θα κάνει το design ακόμα πιο ιδιαίτερο. Θα το απογειώνει. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ Illustrator, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Illustrtrator στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του Illustrator.

Photoshop


Το λογισμικό αυτό ασχολείται με την επεξεργασία ψηφιακής φωτογραφίας, δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργάζονται μια φωτογραφία, να της βελτιώνουν όλες τις ατέλειες κάνοντας ρετουσάρισμα και να δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα είτε “εκ του μηδενός”, είτε βασιζόμενοι σε μία φωτογραφία. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τo Photoshop. Είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Photoshop στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του Photoshop.

QuarkXpress


Το QuarkXpress είναι Πρόγραμμα Σελιδοποίησης, το οποίο συνδυάζει πολλά εργαλεία άλλων γραφιστικών προγραμμάτων, όπως τα εργαλεία του Photoshop και του Illustrator. Εμείς μαθαίνουμε να στήνουμε περιοδικό. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ QuarkXpress, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του QuarkXpress στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του QuarkXpress.

InDesign


Το Indesign είναι πρόγραμμα σελιδοποίησης, το οποίο συνδυάζει πολλά εργαλεία άλλων γραφιστικών προγραμμάτων όπως τα εργαλεία του Photoshop και του Illustrator. Εμείς μαθαίνουμε να στήνουμε περιοδικό. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση του InDesign, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του InDesign στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του InDesign.

Corel Draw


Το Corel Draw είναι ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα γραφικής σχεδίασης και σελιδοποίησης που χρησιμοποιεί ένα σχεδόν ατελείωτο συνδυασμό εργαλείων και εφέ. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση του Corel Draw, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Corel Draw στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο όπου απαιτείται η χρήση του Dorel Draw.

Ελληνική Δακτυλογράφηση


Τα μαθήματα ελληνικής δακτυλογράφησης παρέχουν εξοικείωση και σωστή χρήση του πληκτρολογίου για ταχεία και ορθογραφημένη κειμενογράφηση. Η ταχύτητα σύνταξης κειμένων, δελτίων τύπων και αλληλογραφίας με ελληνικούς χαρακτήρας αποτελεί σημαντική δεξιότητα σε κάθε ειδικότητα σε περιβάλλον γραφείου.

Αγγλική Δακτυλογράφηση


Τα μαθήματα αγγλικής δακτυλογράφησης παρέχουν εξοικείωση και σωστή χρήση του πληκτρολογίου για ταχεία και ορθογραφημένη κειμενογράφηση. Η ταχύτητα σύνταξης κειμένων, δελτίων τύπων και αλληλογραφίας με αγγλικούς χαρακτήρας αποτελεί σημαντική δεξιότητα σε κάθε ειδικότητα σε περιβάλλον γραφείου.

Art theory

Graphic Design


Μέσα από το σεμινάριο για την Υποδομή & τις Έννοιες στην Γραφιστική, θα μάθεις τη σημασία της γραφιστικής, την ορολογία που χρησιμοποιείται, καθώς και ποια είναι η δουλειά του Γραφίστα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Layout


Μέσα από το σεμινάριο Design & Layout, θα μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για το Project που θέλεις να δημιουργήσεις, όπως Περιοδικά, Βιβλία, Cards, Flyers, Posters και Templates. Επίσης, θα αποκτήσεις πληροφορίες για το υλικό στο οποίο θα τυπωθεί, τη βιβλιοδεσία που θα χρησιμοποιήσεις ή τον κατάλληλο τύπο χαρτιού για οποιοδήποτε είδους εντύπου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Format


Μέσα από το σεμινάριο του Design & Format, θα μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για το αντικείμενο που θέλεις να δημιουργήσεις (περιοδικό, βιβλίο, αφίσα, έντυπο υλικό κ.ά), καθώς επίσης και πληροφορίες, όπως το υλικό στο οποίο θα τυπωθεί, τη βιβλιοδεσία που θα χρησιμοποιήσεις ή τον κατάλληλο τύπο χαρτιού για το κάθε είδους εντύπου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Color


Μέσα από το σεμινάριο Design & Color, θα μάθεις για τα χρωματικά συστήματα, τις κατηγορίες και τους συνδυασμούς των χρωμάτων, καθώς και για τα συναισθήματα που προκαλεί το κάθε χρώμα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Image


Μέσα από το σεμινάριο Design & Image, θα μάθεις πώς να εντάσεις εικόνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα σε ένα περιοδικό, αφίσα ή έντυπο υλικό. Θα μάθεις για τη σημασία που έχουν οι εικόνες, τα σύμβολα, τα ιδεογράμματα και η εικονογράφηση και πώς να τα χρησιμοποιείς για να περάσεις το μήνυμα που θέλεις μέσα από το δικό σου Project. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Υποδομή της Γραφιστικής


Μέσα από το σεμινάριο για την Υποδομή & τις Έννοιες στη Γραφιστική, θα μάθεις τη σημασία της γραφιστικής, την ορολογία που χρησιμοποιείται, καθώς και ποια είναι η δουλειά του Γραφίστα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Τυπογραφική Τέχνη


Μέσα από το σεμινάριο Χρήσης Τυπογραφικών Στοιχείων & Γραμματοσειρών, θα μάθεις τα πάντα για τις γραμματοσειρές και τις οικογένειες αυτών, ενώ θα κατανοήσεις τη διαδικασία της τυπογραφίας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.


 

Flyer design

 Σχεδιασμός φυλλαδίων


Το Flyer Design είναι ένα φυλλάδιο σε χάρτινη μορφή. Στόχος του είναι  να διαφημίσει επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, οργανώσεις ή κυβερνήσεις. Ο προορισμός του είναι για ευρεία διανομή και για να αναρτηθεί ή να διανεμηθεί σε δημόσιο χώρο. Ενδιαφέρεσαι να μάθεις να σχεδιάζεις το δικό σου Flyer εύκολα και γρήγορα; Εκπαιδεύσου  τώρα σε λογισμικά που θα σε βοηθήσουν να το σχεδιάσεις και να το προσαρμόζεις όπως θέλεις εσύ. Μάθε Art Theory για να αποκτήσεις γνώση στην καλή αισθητική και σχεδιαστικά προγράμματα για να το δημιουργήσεις. Μην σταματάς, όμως, εκεί. Υπάρχουν προγράμματα σελιδοποίησης τα οποία σου δίνουν την δυνατότητα να ασχοληθείς και με το τυπογραφικό του μέρος.

 

Ποια λογισμικά πρέπει να μάθεις για τον σχεδιασμό φυλλαδίων;

 

 • Illustrator 
 • Photoshop
 • Quark Xpress
 • Corel Draw
 • Art theory
  • Design & Layout
  • Design & Format
  • Design & Color
  • Design Image
  • Graphic Design
  • Υποδομή της Γραφιστικής
  • Τυπογραφική Τέχνη
    

Προτεινόμενα λογισμικά για Flyer design

 

Πατήστε εδώ για να δείτε τις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

Illustrator


Το Illustrator είναι πρόγραμμα σχεδίασης με δυνατό του χαρακτηριστικό τη δυνατότητα δημιουργίας διανυσματικών (vector graphics) γραφικών. Το λογισμικό αυτό, είναι ένας άλλος κόσμος δημιουργίας, όχι απλά διακόσμησης. Όποιος γνωρίζει τις αρχές του καλού design, μπορεί μέσω του Illustrator να βγάλει ένα εντελώς δικό του αποτέλεσμα, κάτι που θα κάνει το design ακόμα πιο ιδιαίτερο. Θα το απογειώνει. Δεν Απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ Illustrator, είναι Επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Illustrtrator στον εκπαιδευτικό μας φορέα, είστε σε θέση με αυτοπεποίθηση να ανταποκριθείτε σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του Illustrator.

Photoshop


Το λογισμικό αυτό ασχολείται με την επεξεργασία ψηφιακής φωτογραφίας, δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργάζονται μία φωτογραφία, να της βελτιώνουν όλες τις ατέλειες κάνοντας ρετουσάρισμα και να δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα είτε “εκ του μηδενός”, είτε βασιζόμενοι σε μία φωτογραφία. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τo Photoshop. Είναι Επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Photoshop στον εκπαιδευτικό μας φορέα, είστε σε θέση να ανταποκριθείτε με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του Photoshop.

QuarkXpress


Το QuarkXpress είναι Πρόγραμμα Σελιδοποίησης, συνδυάζει πολλά εργαλεία άλλων γραφιστικών προγραμμάτων όπως τα εργαλεία του Photoshop και του Illustrator. Εμείς μαθαίνουμε να στήνουμε περιοδικό. Δεν Απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ QuarkXpress, είναι Επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του QuarkXpress στον εκπαιδευτικό μας φορέα, είστε σε θέση με αυτοπεποίθηση να ανταποκριθείτε σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του QuarkXpress.

InDesign


Το Indesign είναι πρόγραμμα Σελιδοποίησης, συνδυάζει πολλά εργαλεία άλλων γραφιστικών προγραμμάτων όπως τα εργαλεία του Photoshop και του Illustrator, εμείς μαθαίνουμε να στήνουμε περιοδικό. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση του InDesign, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του InDesign στον εκπαιδευτικό μας φορέα, είστε σε θέση με αυτοπεποίθηση να ανταποκριθείτε σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του InDesign.

Corel Draw


Το Corel Draw είναι ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα γραφικής σχεδίασης και σελιδοποίησης που χρησιμοποιεί ένα σχεδόν ατελείωτο συνδυασμό εργαλείων και εφέ. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση του Corel Draw, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Corel Draw στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο όπου απαιτείται η χρήση του Dorel Draw.

Art theory

Graphic Design


Μέσα από το σεμινάριο για την Υποδομή & τις Έννοιες στην Γραφιστική, θα μάθεις τη σημασία της γραφιστικής, την ορολογία που χρησιμοποιείται, καθώς και ποια είναι η δουλειά του Γραφίστα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Layout


Μέσα από το σεμινάριο Design & Layout, θα μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για το Project που θέλεις να δημιουργήσεις, όπως Περιοδικά, Βιβλία, Cards, Flyers, Posters, Templates. Επίσης, θα αποκτήσεις πληροφορίες για το υλικό στο οποίο θα τυπωθεί, τη βιβλιοδεσία που θα χρησιμοποιήσεις ή τον κατάλληλο τύπο χαρτιού για οποιοδήποτε είδους εντύπου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign, QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Format


Μέσα από το σεμινάριο του Design & Format, θα μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για το αντικείμενο που θέλεις να δημιουργήσεις (περιοδικό, βιβλίο, αφίσα, έντυπο υλικό κ.ά), καθώς επίσης και πληροφορίες, όπως το υλικό στο οποίο θα τυπωθεί, τη βιβλιοδεσία που θα χρησιμοποιήσεις ή τον κατάλληλο τύπο χαρτιού για το κάθε είδους εντύπου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign, QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Color


Μέσα από το σεμινάριο Design & Color, θα μάθεις για τα χρωματικά συστήματα, τις κατηγορίες και τους συνδυασμούς των χρωμάτων, καθώς και για τα συναισθήματα που προκαλεί το κάθε χρώμα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Image


Μέσα από το σεμινάριο Design & Image, θα μάθεις πώς να εντάξεις εικόνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα σε ένα περιοδικό, αφίσα, έντυπο υλικό. Θα μάθεις για τη σημασία που έχουν οι εικόνες, τα σύμβολα, τα ιδεογράμματα και η εικονογράφηση και πώς να τα χρησιμοποιήσεις για να περάσεις το μήνυμα που θέλεις μέσα από το δικό σου Project. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Υποδομή της Γραφιστικής


Μέσα από το σεμινάριο για την Υποδομή & τις Έννοιες στην Γραφιστική, θα μάθεις τη σημασία της γραφιστικής, την ορολογία που χρησιμοποιείται, καθώς και ποια είναι η δουλειά του Γραφίστα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Τυπογραφική Τέχνη


Μέσα από το σεμινάριο Χρήσης Τυπογραφικών Στοιχείων & Γραμματοσειρών, θα μάθεις τα πάντα για τις γραμματοσειρές και τις οικογένειες αυτών, ενώ θα κατανοήσεις τη διαδικασία της τυπογραφίας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.


 

Brochure design

Σχεδιασμός Ενημερωτικών φυλλαδίων


Το brochure design ασχολείται με τον σχεδιασμό ενημερωτικών φυλλαδίων. Στόχος τους είναι να διαφημιστούν επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, οργανώσεις ή κυβερνήσεις. Ο προορισμός τους είναι για ευρεία διανομή και για να αναρτηθεί ή να διανεμηθεί σε δημόσιο χώρο. Τα φυλλάδια αυτά είναι σε χάρτινη μορφή και διπλώνονται σε ένα πρότυπο. Υπάρχουν διαφορετικές ποικιλίες των φυλλαδίων αυτών. Οι ποικιλίες αυτές καθορίζονται από τον τρόπο που διπλώνονται.   Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ  flyers και  brochure. Ο σκοπός τους είναι ο ίδιος. Ενδιαφέρεσαι να μάθεις να σχεδιάζεις το δικό σου Brochure εύκολα και γρήγορα; Εκπαιδεύσου  τώρα σε λογισμικά που θα σε βοηθήσουν να το σχεδιάσεις και να το προσαρμόσεις όπως εσύ θέλεις. Μάθε Art Theory για να αποκτήσεις γνώση στην καλή αισθητική και σχεδιαστικά προγράμματα και να το δημιουργήσεις. Μη σταματάς όμως εκεί. Υπάρχουν προγράμματα σελιδοποίησης τα οποία σου δίνουν την δυνατότητα να ασχοληθείς με το τυπογραφικό μέρος του.

 
Ποια λογισμικά πρέπει να μάθεις για τον σχεδιασμό φυλλαδίων;

 

 • Illustrator 
 • Photoshop
 • Quark Xpress
 • Corel Draw
 • Art theory
  • Design & Layout
  • Design & Format
  • Design & Color
  • Design Image
  • Graphic Design
  • Υποδομή της Γραφιστικής
  • Τυπογραφική Τέχνη
    

Προτεινόμενα λογισμικά για Brochure design

 

Πάτησε εδώ για να δεις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

Illustrator


Το Illustrator είναι πρόγραμμα σχεδίασης με δυνατό του χαρακτηριστικό τη δυνατότητα δημιουργίας διανυσματικών (vector graphics) γραφικών. Το λογισμικό αυτό είναι ένας άλλος κόσμος δημιουργίας και όχι απλά διακόσμησης. Όποιος γνωρίζει τις αρχές του καλού design, μπορεί μέσω του Illustrator να βγάλει ένα εντελώς δικό του αποτέλεσμα, κάτι που θα κάνει το design ακόμα πιο ιδιαίτερο. Θα το απογειώνει. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ Illustrator, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Illustrtrator στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο όπου απαιτείται η χρήση του Illustrator.

Photoshop


Το λογισμικό αυτό ασχολείται με την επεξεργασία ψηφιακής φωτογραφίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργάζονται μια φωτογραφία, να της βελτιώνουν όλες τις ατέλειες κάνοντας ρετουσάρισμα και να δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα είτε “εκ του μηδενός”, είτε βασιζόμενοι σε μία φωτογραφία. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τo Photoshop, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Photoshop στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του Photoshop.

QuarkXpress


Το QuarkXpress είναι Πρόγραμμα Σελιδοποίησης, το οποίο συνδυάζει πολλά εργαλεία άλλων γραφιστικών προγραμμάτων όπως τα εργαλεία του Photoshop και του Illustrator. Εμείς μαθαίνουμε να στήνουμε περιοδικό. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ QuarkXpress, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του QuarkXpress στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του QuarkXpress.

InDesign


Το Indesign είναι πρόγραμμα Σελιδοποίησης, το οποίο συνδυάζει πολλά εργαλεία άλλων γραφιστικών προγραμμάτων όπως τα εργαλεία του Photoshop και του Illustrator. Εμείς μαθαίνουμε να στήνουμε περιοδικό. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση του InDesign, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του InDesign στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του InDesign.

Corel Draw


Το Corel Draw είναι ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα γραφικής σχεδίασης και σελιδοποίησης που χρησιμοποιεί ένα σχεδόν ατελείωτο συνδυασμό εργαλείων και εφέ. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση του Corel Draw, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Corel Draw στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο όπου απαιτείται η χρήση του Dorel Draw.

Art theory

Graphic Design


Μέσα από το σεμινάριο για την Υποδομή & τις Έννοιες στην Γραφιστική, θα μάθεις τη σημασία της γραφιστικής, την ορολογία που χρησιμοποιείται, καθώς και ποια είναι η δουλειά του Γραφίστα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Layout


Μέσα από το σεμινάριο Design & Layout, θα μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για το Project που θέλεις να δημιουργήσεις, όπως Περιοδικά, Βιβλία, Cards, Flyers, Posters και Templates. Επίσης, θα αποκτήσεις πληροφορίες για το υλικό στο οποίο θα τυπωθεί, τη βιβλιοδεσία που θα χρησιμοποιήσεις ή τον κατάλληλο τύπο χαρτιού για οποιοδήποτε είδους εντύπου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Format


Μέσα από το σεμινάριο του Design & Format, θα μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για το αντικείμενο που θέλεις να δημιουργήσεις (περιοδικό, βιβλίο, αφίσα, έντυπο υλικό κ.ά), καθώς επίσης και πληροφορίες, όπως το υλικό στο οποίο θα τυπωθεί, τη βιβλιοδεσία που θα χρησιμοποιήσεις ή τον κατάλληλο τύπο χαρτιού για το κάθε είδους εντύπου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign, QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Color


Μέσα από το σεμινάριο Design & Color, θα μάθεις για τα χρωματικά συστήματα, τις κατηγορίες και τους συνδυασμούς των χρωμάτων, καθώς και για τα συναισθήματα που προκαλεί το κάθε χρώμα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Image


Μέσα από το σεμινάριο Design & Image, θα μάθεις πώς να εντάσεις εικόνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα σε περιοδικό, αφίσα ή έντυπο υλικό. Θα μάθεις για τη σημασία που έχουν οι εικόνες, τα σύμβολα, τα ιδεογράμματα και η εικονογράφηση και πώς να τα χρησιμοποιήσεις για να περάσεις το μήνυμα που θέλεις μέσα από το δικό σου Project. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Υποδομή της Γραφιστικής


Μέσα από το σεμινάριο για την Υποδομή & τις Έννοιες στην Γραφιστική, θα μάθεις τη σημασία της γραφιστικής, την ορολογία που χρησιμοποιείται, καθώς και ποια είναι η δουλειά του Γραφίστα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Τυπογραφική Τέχνη


Μέσα από το σεμινάριο Χρήσης Τυπογραφικών Στοιχείων & Γραμματοσειρών, θα μάθεις τα πάντα για τις γραμματοσειρές και τις οικογένειες αυτών, ενώ θα κατανοήσεις τη διαδικασία της τυπογραφίας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.


 

Cards design

Σχεδιασμός Καρτών


Το Card Design έχει να κάνει με το σχεδιασμό καρτών οι οποίες έχουν ως στόχο να φέρουν επιχειρηματικές πληροφορίες για μια εταιρεία ή για κάποιο άτομο μεμονωμένα. Συνήθως, οι κάρτες περιλαμβάνουν στοιχεία του ατόμου και πληροφορίες επικοινωνίας. Με ποιον τρόπο μπορείς να μάθεις να σχεδιάζεις την δική σου επαγγελματική κάρτα; Εκπαιδεύσου τώρα σε λογισμικά που θα σου δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσεις κάρτες γρήγορα και εύκολα. Μάθε Art Theory για να αποκτήσεις γνώση στην καλή αισθητική και στα σχεδιαστικά προγράμματα. Μην σταματάς, όμως, εκεί. Υπάρχουν προγράμματα σελιδοποίησης, τα οποία σου δίνουν την δυνατότητα να ασχοληθείς και με το τυπογραφικό μέρος.

 

Ποια λογισμικά πρέπει να μάθεις για τον σχεδιασμό καρτών;

 

 • Illustrator 
 • Photoshop
 • Quark Xpress
 • Corel Draw
 • Quark Xpress
 • Art theory
  • Design & Layout
  • Design & Format
  • Design & Color
  • Design Image
  • Graphic Design
  • Υποδομή της Γραφιστικής
  • Τυπογραφική Τέχνη

Προτεινόμενα λογισμικά για Cards design

 

Πατήστε εδώ για να δείτε τις πληροφορίες του κάθε λογισμικού

Illustrator


Το Illustrator είναι πρόγραμμα σχεδίασης με δυνατό του χαρακτηριστικό τη δυνατότητα δημιουργίας διανυσματικών (vector graphics) γραφικών. Το λογισμικό αυτό, είναι ένας άλλος κόσμος δημιουργίας, όχι απλά διακόσμησης. Όποιος γνωρίζει τις αρχές του καλού design, μπορεί μέσω του Illustrator να βγάλει ένα εντελώς δικό του αποτέλεσμα, κάτι που θα κάνει το design ακόμα πιο ιδιαίτερο. Θα το απογειώνει. Δεν Απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ Illustrator, είναι Επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Illustrtrator στον εκπαιδευτικό μας φορέα, είστε σε θέση με αυτοπεποίθηση να ανταποκριθείτε σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του Illustrator.

Photoshop


Το λογισμικό αυτό ασχολείται με την επεξεργασία ψηφιακής φωτογραφίας, δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργάζονται μία φωτογραφία, να της βελτιώνουν όλες τις ατέλειες κάνοντας ρετουσάρισμα και να δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα είτε “εκ του μηδενός”, είτε βασιζόμενοι σε μία φωτογραφία. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τo Photoshop. Είναι Επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Photoshop στον εκπαιδευτικό μας φορέα, είστε σε θέση να ανταποκριθείτε με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του Photoshop.

QuarkXpress


Το QuarkXpress είναι Πρόγραμμα Σελιδοποίησης, συνδυάζει πολλά εργαλεία άλλων γραφιστικών προγραμμάτων όπως τα εργαλεία του Photoshop και του Illustrator. Εμείς μαθαίνουμε να στήνουμε περιοδικό. Δεν Απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση τoυ QuarkXpress, είναι Επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του QuarkXpress στον εκπαιδευτικό μας φορέα, είστε σε θέση με αυτοπεποίθηση να ανταποκριθείτε σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του QuarkXpress.

InDesign


Το Indesign είναι πρόγραμμα Σελιδοποίησης, συνδυάζει πολλά εργαλεία άλλων γραφιστικών προγραμμάτων όπως τα εργαλεία του Photoshop και του Illustrator, εμείς μαθαίνουμε να στήνουμε περιοδικό. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την εκμάθηση του InDesign, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του InDesign στον εκπαιδευτικό μας φορέα, είστε σε θέση με αυτοπεποίθηση να ανταποκριθείτε σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του InDesign.

Corel Draw


Το Corel Draw είναι ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα γραφικής σχεδίασης και σελιδοποίησης που χρησιμοποιεί ένα σχεδόν ατελείωτο συνδυασμό εργαλείων και εφέ. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση του Corel Draw, καθώς είναι επαγγελματική δεξιότητα η οποία μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του Corel Draw στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο όπου απαιτείται η χρήση του Dorel Draw.

Art theory

Graphic Design


Μέσα από το σεμινάριο για την Υποδομή & τις Έννοιες στην Γραφιστική, θα μάθεις τη σημασία της γραφιστικής, την ορολογία που χρησιμοποιείται, καθώς και ποια είναι η δουλειά του Γραφίστα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Layout


Μέσα από το σεμινάριο Design & Layout, θα μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για το Project που θέλεις να δημιουργήσεις, όπως Περιοδικά, Βιβλία, Cards, Flyers, Posters, Templates. Επίσης, θα αποκτήσεις πληροφορίες για το υλικό στο οποίο θα τυπωθεί, τη βιβλιοδεσία που θα χρησιμοποιήσεις ή τον κατάλληλο τύπο χαρτιού για οποιοδήποτε είδους εντύπου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign, QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Format


Μέσα από το σεμινάριο του Design & Format, θα μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για το αντικείμενο που θέλεις να δημιουργήσεις (περιοδικό, βιβλίο, αφίσα, έντυπο υλικό κ.ά), καθώς επίσης και πληροφορίες, όπως το υλικό στο οποίο θα τυπωθεί, τη βιβλιοδεσία που θα χρησιμοποιήσεις ή τον κατάλληλο τύπο χαρτιού για το κάθε είδους εντύπου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign, QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Color


Μέσα από το σεμινάριο Design & Color, θα μάθεις για τα χρωματικά συστήματα, τις κατηγορίες και τους συνδυασμούς των χρωμάτων, καθώς και για τα συναισθήματα που προκαλεί το κάθε χρώμα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Design & Image


Μέσα από το σεμινάριο Design & Image, θα μάθεις πώς να εντάξεις εικόνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα σε ένα περιοδικό, αφίσα, έντυπο υλικό. Θα μάθεις για τη σημασία που έχουν οι εικόνες, τα σύμβολα, τα ιδεογράμματα και η εικονογράφηση και πώς να τα χρησιμοποιήσεις για να περάσεις το μήνυμα που θέλεις μέσα από το δικό σου Project. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Υποδομή της Γραφιστικής


Μέσα από το σεμινάριο για την Υποδομή & τις Έννοιες στην Γραφιστική, θα μάθεις τη σημασία της γραφιστικής, την ορολογία που χρησιμοποιείται, καθώς και ποια είναι η δουλειά του Γραφίστα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

Τυπογραφική Τέχνη


Μέσα από το σεμινάριο Χρήσης Τυπογραφικών Στοιχείων & Γραμματοσειρών, θα μάθεις τα πάντα για τις γραμματοσειρές και τις οικογένειες αυτών, ενώ θα κατανοήσεις τη διαδικασία της τυπογραφίας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.


 

Animation 2D Design

Σχεδιασμός κινούμενων σχεδίων


Το Animation 2D Design ασχολείται με τη σχεδίαση κινουμένων σχεδίων. Ο χρήστης, με την κατάλληλη εκπαίδευση, θα είναι σε θέση να σχεδιάσει το δικό του Animation. Τα κινούμενα σχέδια είναι η ταχεία προβολή μιας σειράς από εικόνες (δισδιάστατης μακέτας). Με αυτόν τον τρόπο, μας δημιουργείται η ψευδαίσθηση της κίνησης. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι που δημιουργούν κίνηση. Ο πιο διαδεδομένος τρόπος  απεικόνισης της κινούμενης εικόνας είναι μέσω ενός προγράμματος βίντεο. Έχουν κατασκευαστεί χρήσιμα λογισμικά για τη δημιουργία 2D Animation. Μάθε και εσύ πώς μπορείς να φτιάξεις το δικό σου σχέδιο και πώς μπορείς να του δώσεις «ζωή» και «κίνηση».


Ποια λογισμικά πρέπει να μάθεις για τον σχεδιασμό κινούμενων σχεδίων;

 

 • Illustrator 
 • Photoshop
 • Flash
 • Corel Draw
 • Art theory
  • ​Design & Layout
  • Design & Format
  • Design & Color
  • Design Image
  • Graphic Design
  • Υποδομή της Γραφιστικής