Καλέστε μας για να κλείσετε ένα ραντεβού ενημέρωσης.

Η Σωστή Επιλογή ξεκινάει από την Αναλυτική Ενημέρωση!

Αθήνα: Πλατεία Κάνιγγος 2103803806   Δάφνη: Πλατεία Kαλογήρων 2109761101   Μαρούσι: Πεζόδρομος 2108026216 

Σεμινάρια Θεωρίας της Τέχνης

Στην κατηγορία σεμιναρίων θεωρίας της τέχνης παρέχονται μαθήματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης στο θεωρητικό υπόβαθρο του ART & Design, το οποίο είναι απαραίτητο για την ενασχόληση κάποιου με τα προγράμματα γραφιστικής. Παρατίθενται τα εκπαιδευτικά προγράμματα γύρω από το Design & Layout, Design & Format, Color, Image, Graphic Design, Υποδομή στη Γραφιστική και στην Τυπογραφία.

Λόγοι Επιλογής Σχεδιαστικών Προγραμμάτων

Επιλέγοντας κανείς να εκπαιδευτεί και να πιστοποιηθεί πάνω στα σχεδιαστικά προγράμματα DTP, μαθαίνει να χειρίζεται σωστά και με επαγγελματισμό τα έργα που αναλαμβάνει, αξιοποιώντας και τα πιο σύνθετα εργαλεία που αυτά παρέχουν. Αποκτώντας δε εμπειρία και τριβή πάνω στις προχωρημένες λειτουργίες τους, μπορεί να τα χρησιμοποιεί συνδυαστικά για τις ανάγκες του έργου του, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που του έχουν τεθεί από τον πελάτη.

Μέσα από τα οργανωμένα και προσεκτικά δομημένα σεμινάρια του εκπαιδευτικού και εξεταστικού μας ομίλου, ο σπουδαστής αφομοιώνει σωστά την ύλη των εισηγήσεων, καταπιάνεται με τις ασκήσεις και τα πρακτικά θέματα και ολοκληρώνει σύνθετα project με την υποστήριξη του πιστοποιημένου καθηγητή του.

Εγγύηση χαμηλών διδάκτρων

Σου αφαιρούμε τη διαφορά στο ΔΙΠΛΑΣΙΟ!


 Σύγκρινε με τα ίδια κριτήρια, ύλη, πιστοποίηση, διάρκεια μαθημάτων, ποσοστά επιτυχίας και Profile Εκπαιδευτικού Φορέα!

Γιατί;

 • εδώ θα βρεις δομημένη ύλη
 • διεθνή πιστοποίηση
 • σωστό χρονοδιάγραμμα
 • και σίγουρη επιτυχία σε αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό φορέα

Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα

Σου δίνουμε τη δυνατότητα της ΕΠΙΛΟΓΗΣ!

Προσωπική Συνάντηση "FACEtoFACE" για: Nα γνωρίσεις το Σύστημα Διδασκαλίας μας, να μιλήσεις με τους Καθηγητές μας & τη Διοίκηση, να δεις τους Οργανωμένους,Εκπαιδευτικούς μας χώρους, να γνωριστούμε και να επικοινωνήσουμε, να εισακουστεί η άποψή σου, οι επιθυμίες σου και τα ενδιαφέροντά σου, να συγκεκριμενοποιήσουμε και να κατανοήσουμε τους στόχους σου, να συζητήσουμε τις ανάγκες σου, να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις, να ενισχύσουμε τη συμμετοχή σου στη λήψη απόφασης ώστε να διαλέξεις τον προσφορότερο συνδυασμό Ποιότητας και Τιμής, αναπτύσσοντας μαζί τη στρατηγική μας στη Μάθηση και στην Πιστοποίηση.


Εμπειρία

Μέσα από την ενασχόληση με τα σχεδιαστικά προγράμματα, ο σπουδαστής αποκτά εμπειρία στο σχεδιασμό, στην επεξεργασία εικόνας και χρωμάτων, λαμβάνοντας τα εφόδια που χρειάζεται για να ανταποκριθεί με αυτοπεποίθηση στην επαγγελματική του σταδιοδρομία επιτυχώς. Μαθαίνοντας να χρησιμοποιεί τα εν λόγω λογισμικά συνδυαστικά και έχοντας το κατάλληλο θεωρητικό υπόβαθρο πάνω στην θεωρία της τέχνης και του σχεδίου, είναι σε θέση να ολοκληρώσει τα έργα που αναλαμβάνει με ένα άρτιο και επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Εργαλεία

Τα προγράμματα DTP που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό και στις εικόνες βοηθούν τον επαγγελματία γραφίστα, Web designer, φωτογράφο να φέρει σε πέρας και το πιο απαιτητικό project. Ορισμένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λογισμικά είναι το Photoshop, το Illustrator, το InDesign, το Quark Xpress και το CorelDraw.

Εμπερία Σχεδιασμού Γραφιστικής

 • Υποδομή της Γραφιστικής
 • Τυπογραφική Τέχνη
   
 • Graphic Design
   
 • Design & Image
 • Design & Color
 • Design & Format
 • Design & Layout

Εργαλεία Σχεδιασμού Γραφιστικής

 • Adobe Illustrator
 • Corel Draw
   
 • Quark Xpress
 • InDesign
   
 • Photoshop

Επίσημη Εκπαιδευτική Ύλη Θεωρίας ART & Design

Design & Layout

Παρουσίαση Μαθήματος: Click Εδώ | Παρουσίαση e-Learning: Click Εδώ

Μέσα από το σεμινάριο Design & Layout, θα μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για το Project που θέλεις να δημιουργήσεις, όπως Περιοδικά, Βιβλία, Cards, Flyers, Posters, Templates. Επίσης, θα αποκτήσεις πληροφορίες για το υλικό στο οποίο θα τυπωθεί, τη βιβλιοδεσία που θα χρησιμοποιήσεις ή τον κατάλληλο τύπο χαρτιού για οποιοδήποτε είδους εντύπου.

 • Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα του Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign, QuarkXPress.

Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

 

 •  19 ακόλουθες εκπαιδευτικές ενότητες για το Design & Layout.

Περιεχόμενα Διδακτέας Ύλης, Design & Layout

1η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 1-4

Εκπαιδευτικός Στόχος της 1ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της 1ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να εξοικειωθείς με τις έννοιες του σχεδιασμού και της μορφοποίησης, αποκτώντας την κατάλληλη υποδομή για να περάσεις άμεσα σε πρακτικά θέματα. Μαθαίνοντας να χειρίζεσαι κασέ σε ένα σχεδιαστικό έργο, θα αφιερώσεις χρόνο σε πρακτικά θέματα και θα είσαι σε θέση να αφομοιώσεις πλήρως τις έννοιες που θα διδαχθείς. Στόχος της εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να μάθεις επίσης να εργάζεσαι με σελίδες, έτσι ώστε να αποκτήσεις την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση στη δημιουργία επαγγελματικών έργων. Στα πλαίσια της συνάντησης θα μάθεις να χειρίζεσαι τη χρυσή τομή και θα κατανοήσεις το πεδίο εφαρμογής της ακολουθίας Fibonacci.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 1:    Εισαγωγή Design & Format

Κεφάλαιο 2:    Κασέ

Κεφάλαιο 3:    Εργασία με σελίδες

Κεφάλαιο 4:    Χρυσή Τομή & Ακολουθία Fibonacci

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

2η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 5-8

Εκπαιδευτικός Στόχος της 2ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στη 2η εκπαιδευτική συνάντηση θα μάθεις να χειρίζεσαι το συμμετρικό πλέγμα για να μπορείς να το χρησιμοποιείς για τη βέλτιστη οπτική απόδοση του έργου σου και θα εξοικειωθείς με τις συμμετρικές παραλλαγές, αποκτώντας τα εφόδια που θα σε διευκολύνουν στη σχεδίαση των αντικειμένων στο έργο σου. Στόχος της εκπαιδευτικής συνάντησης είναι επίσης να μάθεις να χειρίζεσαι το συμμετρικό πλέγμα με στήλες, ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο εργαλείο οπτικής σχεδίασης του έργου σου. Αποκτώντας την κατάλληλη εξοικείωση με τη χρήση ενός ακόμη χρήσιμου εργαλείου, του συμμετρικού πλέγματος με μονάδες, θα είσαι σε θέση να βελτιώσεις τη σχεδιαστική σου απόδοση.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 5:    Συμμετρικό Πλέγμα

Κεφάλαιο 6:    Συμμετρικές Παραλλαγές

Κεφάλαιο 7:    Συμμετρικό Πλέγμα με στήλες

Κεφάλαιο 8:    Συμμετρικό Πλέγμα με μονάδες

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

3η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 9-12

Εκπαιδευτικός Στόχος της 3ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της 3ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να μάθεις να χειρίζεσαι ασυμμετρικό πλέγμα στα έργα σου, αφιερώνοντας χρόνο σε πρακτικά θέματα κατανόησης. Αποκτώντας την απαιτούμενη ευχέρεια στη χρήση πλέγματος γραμμής βάσης, θα μάθεις να χειρίζεσαι αποδοτικά τα στοιχεία του σχεδιαστικού σου έργου με τα λιγότερα δυνατά σφάλματα. Στόχος της εκπαιδευτικής συνάντησης επίσης είναι να μπορέσεις να κατανοήσεις την ορθή χρήση των εικόνων μέσα από ποικίλα εργαλεία που σου παρέχονται και να εξοικειωθείς με απλές εργασίες μορφοποίησης, όπως είναι η στοίχιση.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 9:      Ασυμμετρικό Πλέγμα

Κεφάλαιο 10:    Πλέγμα Γραμμής Βάσης

Κεφάλαιο 11:     Εικόνες

Κεφάλαιο 12:     Στοίχιση

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

4η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 13-19

Εκπαιδευτικός Στόχος της 4ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στην 4η εκπαιδευτική συνάντηση θα μάθεις να χειρίζεσαι την εντολή του συλλαβισμού και να κάνεις πλήρη στοίχιση. Μαθαίνοντας να χειρίζεσαι τις εντολές της ιεραρχίας και διάταξης μέσα από τα εργαλεία που σου παρέχονται προς αυτή την κατεύθυνση, θα μάθεις την έννοια της λειτουργικότητας σε ένα σχεδιαστικό έργο, μέσα από την αντίληψη της οπτικής απόδοσης των επιδιωκομένων στόχων σχεδίασης. Στην εκπαιδευτική συνάντηση θα ασχοληθείς επίσης με την πολύπλοκη και ταυτόχρονα ενδιαφέρουσα διαδικασία της βιβλιοδεσίας, ερχόμενος σε επαφή με όλες τις δυνατές επιλογές και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα.  Στόχος της εκπαιδευτικής συνάντησης είναι επιπροσθέτως, να μάθεις να χειρίζεσαι την κλίμακα και τον προσανατολισμό στο έργο σου, δύο εντολές ιδιαιτέρως χρήσιμες για κάθε σχεδιαστή. Επιπλέον, θα μάθεις πώς να κάνεις αποτελεσματικά διαχωρισμό σελίδας και οργάνωση στο σχεδιαστικό σου έργο. Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής συνάντησης, θα μάθεις την άκρως σημαντική διαδικασία επιλογής του κατάλληλου χαρτιού για την τελική απόδοση της δημιουργίας σου.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 13:    Συλλαβισμός & Πλήρης Στοίχιση

Κεφάλαιο 14:    Ιεραρχία & Διάταξη

Κεφάλαιο 15:    Λειτουργικότητα

Κεφάλαιο 16:    Βιβλιοδεσία

Κεφάλαιο 17:    Κλίμακα & Προσανατολισμός

Κεφάλαιο 18:    Διαχωρισμός Σελίδας & Οργάνωση

Κεφάλαιο 19:    Επιλογή Χαρτιού

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

5η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Επανάληψη και Τελική Εργασία

Εκπαιδευτικός Στόχος της τελευταίας Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της τελευταίας εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να κάνεις μια γενική επανάληψη και να ασχοληθειίς με την τελική σου εργασία.

Διδακτέα Ύλη

Γενική Επανάληψη

Τελική Εργασία.

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

Σύνολο 5 Εκπαιδευτικών Συναντήσεων, διάρκειας 20 ωρών, μαζί με την τελική εργασία.
Αποτελούνται από:
Κεφάλαια
Επαναληπτικές Συναντήσεις
Υποχρεωτικά Σχέδια
Ασκήσεις Πρακτικής Εφαρμογής

Design & Format

Παρουσίαση Μαθήματος: Click Εδώ Παρουσίαση e-Learning: Click Εδώ

Μέσα από το σεμινάριο του Design & Format, θα μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για το αντικείμενο που θέλεις να δημιουργήσεις (περιοδικό, βιβλίο, αφίσα, έντυπο υλικό κ.ά), καθώς επίσης και πληροφορίες, όπως το υλικό στο οποίο θα τυπωθεί, τη βιβλιοδεσία που θα χρησιμοποιήσεις ή τον κατάλληλο τύπο χαρτιού για το κάθε είδους εντύπου.

 • Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign, QuarkXPress.

Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

 

 •  15 ακόλουθες εκπαιδευτικές ενότητες για το Design & Format.

Περιεχόμενα Διδακτέας Ύλης, Design & Format

1η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 1-5

Εκπαιδευτικός Στόχος της 1ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της 1ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να εισαχθείς στις έννοιες του Desing & Format, μαθαίνοντας να χειρίζεσαι το χαρτί και αποκτώντας γνώση πάνω στα μεγέθη των βιβλίων. Οι μέθοδοι βιβλιοθεσίας θα σε απασχολήσουν σε επόμενο κεφάλαιο, όπως επίσης και η βιβλιοθεσία με κλωστή. Η χρήση του κοπτικού και οι θήκες είναι μερικά από τα ζητήματα που θα πρέπει να κατανοήσεις πλήρως, προτού προχωρήσεις στην παρουσίαση των περιοδικών και σε σχετικά πρακτικά παραδείγματα.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 1:    Εισαγωγή Design & Format    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 2:    Χαρτί & Μεγέθη Βιβλίων    Πρακτική Εφαρμογή με 5 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 3:    Μέθοδοι Βιβλιοδεσίας & Βιβλιοδεσία με Κλωστή    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 4:    Κοπτικό & Θήκες    Πρακτική Εφαρμογή με 4 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 5:    Περιοδικά    Πρακτική Εφαρμογή με 1 Ασκήσεις 

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

2η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 6-10

Εκπαιδευτικός Στόχος της 2ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της 2ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να μάθεις πώς πραγματοποιείται η δίπλωση ακορντεόν-παράθυρο και πώς ενσωματώνονται τα ένθετα σε ένα έντυπο. Η δημιουργία αφίσης και το τοπικό βερνίκι είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία θα καταπιαστείς, ώστε να περάσεις, στην πορεία, στον τρόπο που πραγματοποιείται η συσκευασία και σε θέματα έντυπου υλικού και έντυπης διαφήμισης, με αρκετά πρακτικά παραδείγματα.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 6:      Δίπλωση Ακορντεόν – Παράθυρο (Gatefold) & Ένθετα (Throw)    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 7:      Αφίσα    Πρακτική Εφαρμογή με 2 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 8:      Τοπικό Βερνίκι    Πρακτική Εφαρμογή με 2 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 9:      Συσκευασίες    Πρακτική Εφαρμογή με 4 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 10:    Έντυπο Υλικό & Έντυπη Διαφήμιση    Πρακτική Εφαρμογή με 2 Ασκήσεις 

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

3η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 11-15

Εκπαιδευτικός Στόχος της 3ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της 3ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να γνωρίσεις τους ποικίλους τρόπους διπλώματος, μαθαίνοντας για τα μεγέθη των επαγγελματικών καρτών, χαρτιών και φακέλων, μέσα από ασκήσεις και εφαρμογές. Κατανοώντας τον τρόπο δημιουργίας στην οθόνη, θα ασχοληθείς με πρακτικά θέματα πάνω στο φυλλάδιο και με τις μεθόδους αποτύπωσης Emboss-Deboss, περνώντας, έπειτα, σε θέματα της κορδέλας και της πλαστικοποίησης.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 11:    Τρόποι Διπλώματος    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 12:    Μεγέθη Επαγγελματικών καρτών Χαρτιών & Φακέλων    Πρακτική Εφαρμογή με 2 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 13:    Δημιουργία στην οθόνη    Πρακτική Εφαρμογή με 2 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 14:    Φυλλάδιο    Πρακτική Εφαρμογή με 2 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 15:    Μέθοδοι Αποτύπωσης Emboss – Deboss/ Κορδέλα & Πλαστικοποίηση    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

4η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Εργασία

Εκπαιδευτικός Στόχος της 4ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της 4ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να φέρεις εις πέρας εργασία, με θέμα που μπορείς να προτείνεις εσύ.

Διδακτέα Ύλη:

Εργασία, με προτεινόμενη θεματολογία από τον Εκπαιδευόμενο

5η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Εργασία

Εκπαιδευτικός Στόχος της 5ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της 5ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να ολοκληρώσεις εργασία που θα σου ανατεθεί.

Διδακτέα Ύλη:

Εργασία, με προτεινόμενη θεματολογία από τον Εκπαιδευόμενο

6η Τελευταία Εκπαιδευτική Συνάντηση 

Εκπαιδευτικός Στόχος της τελευταίας Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της τελευταίας εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να έχεις μια γενική επανάληψη όσων παρακολούθησες στις προηγούμενες συναντήσεις, αναλαμβάνοντας τελική εργασία.

 

Design & Color

Παρουσίαση Μαθήματος: Click Εδώ | Παρουσίαση e-Learning: Click Εδώ

Μέσα από το σεμινάριο Design & Color, θα μάθεις για τα χρωματικά συστήματα, τις κατηγορίες και τους συνδυασμούς των χρωμάτων, καθώς και για τα συναισθήματα που προκαλεί το κάθε χρώμα.

 • Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress.

Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

 

 • 13 ακόλουθες εκπαιδευτικές ενότητες για το Design & Color.

Περιεχόμενα Διδακτέας Ύλης, Design & Color

1η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 1-4

Εκπαιδευτικός Στόχος της 1ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της 1ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να εισαχθείς στις έννοιες των συμβολισμών των χρωμάτων, στην ορολογία του Design και να μάθεις να χειρίζεσαι το χρωματικό τροχό, ώστε να αποκτήσεις την απαιτούμενη χρωματική αισθητική που θα χρειαστείς στα επόμενα μαθήματα. Μέσα από ασκήσεις και πρακτικά θέματα, αντιλαμβάνεσαι τη σημασία ορθής χρήσης των χρωμάτων.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 1:    Εισαγωγή    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 2:    Οι Συμβολισμοί των χρωμάτων    Πρακτική Εφαρμογή με 4 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 3:    Ορολογία    Πρακτική Εφαρμογή με 5 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 4:    Ο Χρωματικός Τροχός    Πρακτική Εφαρμογή με 5 Ασκήσεις 

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

2η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 5-8

Εκπαιδευτικός Στόχος της 2ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της 2ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να εξοικειωθείς με τα χρωματικά συστήματα και να μάθεις να δουλεύεις τα ειδικά χρώματα, αξιοποιώντας σωστά το χρώμα της επιλογής σου. Τα είδη του χαρτιού είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να γνωρίζεις, καθώς θα διαπιστώσεις πως κάθε είδος ανταποκρίνεται και σε ξεχωριστές ανάγκες.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 5:    Χρωματικά Συστήματα    Πρακτική Εφαρμογή με 5 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 6:    Ειδικά Χρώματα    Πρακτική Εφαρμογή με 4 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 7:    Δουλεύοντας με το χρώμα    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 8:    Είδη Χαρτιού    Πρακτική Εφαρμογή με 4 Ασκήσεις

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

3η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 9-13

Εκπαιδευτικός Στόχος της 3ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στην 3η εκπαιδευτική συνάντηση θα μάθεις για τα επίπεδα των χρωμάτων και τις λεπτομέρειες, κατανοώντας πώς να δίνεις χρώμα στις εικόνες. Η διαβάθμιση των χρωμάτων και το χρωματικό υπόστρωμα είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται η συνάντηση, προτού περάσεις στη διασύνδεση ανάμεσα στα χρώματα, στα συναισθήματα και στους συμβολισμούς που αυτά, ασυνθαίσθητα, δημιουργούν. Τα εφέ που μπορείς να προσθέσεις με τα χρώματα είναι το θέμα με το οποίο θα καταπιαστείς με τις τελευταίες ασκήσεις της συγκεκριμένης συνάντησης.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 9:      Επίπεδα Χρωμάτων & Λεπτομέρειες    Πρακτική Εφαρμογή με 5 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 10:    Δίνοντας χρώμα στις εικόνες    Πρακτική Εφαρμογή με 7 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 11:    Διαβάθμιση & Χρωματικό Υπόστρωμα    Πρακτική Εφαρμογή με 4 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 12:    Χρώματα, Συναισθήματα & Συμβολισμοί    Πρακτική Εφαρμογή με 4 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 13:    Εφέ Χρωμάτων    Πρακτική Εφαρμογή με 5 Ασκήσεις 

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

4η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Εργασία

Εκπαιδευτικός Στόχος της 4ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Ο στόχος της 4ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να ανταπεξέλθεις σε εργασία που θα σου ανατεθεί, με θέμα που μπορείς να προτείνεις εσύ.

Διδακτέα Ύλη:

Εργασία, με προτεινόμενη θεματολογία από τον Εκπαιδευόμενο

5η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Εργασία

Εκπαιδευτικός Στόχος της 5ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της 5ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να αναλάβεις να φέρεις εις πέρας εργασία, με θέμα που μπορείς να προτείνεις εσύ.

Διδακτέα Ύλη:

Εργασία, με προτεινόμενη θεματολογία από τον Εκπαιδευόμενοενο

6η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Εργασία και Επανάληψη

Εκπαιδευτικός Στόχος της τελευταίας Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στην τελευταία εκπαιδευτική συνάντηση θα κάνεις μια γενική επανάληψη σε όσα έμαθες, ενώ θα σου ανατεθεί τελική εργασία ώστε να ολοκληρώσεις τον κύκλο των μαθημάτων.

Διδακτέα Ύλη:

Γενική Επανάληψη
Τελική Εργασία που οδηγεί στην Παγκόσμια Πιστοποίηση 

Σύνολο 5 Εκπαιδευτικών Συναντήσεων, διάρκειας 48 ωρών.
Αποτελούνται από:
13 Κεφάλαια
Επαναληπτικές Συναντήσεις
Υποχρεωτικά Σχέδια
Ασκήσεις Πρακτικής Εφαρμογής

Design & Image

Παρουσίαση Μαθήματος: Click Εδώ | Παρουσίαση e-Learning: Click Εδώ

Μέσα από το σεμινάριο Design & Image, θα μάθεις πώς να εντάξεις εικόνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα σε ένα περιοδικό, αφίσα, έντυπο υλικό. Θα μάθεις για τη σημασία που έχουν οι εικόνες, τα σύμβολα, τα ιδεογράμματα και η εικονογράφηση και πώς να τα χρησιμοποιήσεις για να περάσεις το μήνυμα που θέλεις μέσα από το δικό σου Project.

 • Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress.

Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

 

 • 14 ακόλουθες εκπαιδευτικές ενότητες για το Design & Image.

Περιεχόμενα Διδακτέας Ύλης, Design & Image


1η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 1-4

Εκπαιδευτικός Στόχος της 1ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της 1ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να εξοικειωθείς με έννοιες του Desing & Image, κατανοώντας θέματα ανάλυσης εικόνας και "παίζοντας", αρχικά, με τα βασικά χρωματικά εργαλεία των CMYK και RGB. Οι μορφές εικόνας bitmaps και διανύσματα είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται η 1η συνάντηση, με πληθώρα ασκήσεων για πρακτική εφαρμογή.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 1:    Εισαγωγή    Πρακτική Εφαρμογή με 5 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 2:    Ανάλυση Εικόνας    Πρακτική Εφαρμογή με 5 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 3:    CMYK & RGB    Πρακτική Εφαρμογή με 5 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 4:    Bitmaps & Vectors    Πρακτική Εφαρμογή με 4 Ασκήσεις 

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

2η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 5-9

Εκπαιδευτικός Στόχος της 2ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Η 2η εκπαιδευτική συνάντηση αποσκοπεί στη δυνατότητα διαχωρισμού της τετραχρωμίας εκ μέρους σου, με αρκετές ασκήσεις πάνω σε τονικές εικόνες και στο πώς να δίνεις τιμές. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο Design & Image είναι θέματα που θα σε απασχολήσουν στα πλαίσια της ενότητας αυτής, ενώ ιδιαίτερα χρήσιμα θα σου φανούν τα φίλτρα για ένα άψογο σχεδιαστικό έργο.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 5:    Διαχωρισμοί Τετραχρωμία    Πρακτική Εφαρμογή με 5 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 6:    Τονικές Εικόνες    Πρακτική Εφαρμογή με 5 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 7:    Δίνοντας Τιμές    Πρακτική Εφαρμογή με 4 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 8:    Τεχνικές    Πρακτική Εφαρμογή με  6 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 9:    Φίλτρα    Πρακτική Εφαρμογή με 4 Ασκήσεις 

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

3η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 10-14

Εκπαιδευτικός Στόχος της 3ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Η σημασία των εικόνων και η χρήση τους είναι τα θέματα που θα σε απασχολήσουν κατά τη διάρκεια της 3ης εκπαιδευτικής συνάντησης, με τα εικονίδια, τα σύμβολα, τα ιδεογράμματα και τα φωτογράμματα να αναλώνουν ικανοποιητικό μέρος των μαθημάτων στα πλαίσια της συγκεκριμένης ενότητας. Μέσα από πρακτική εφαρμογή με ασκήσεις, θα αποκτήσεις την απαραίτητη αυτοπεποίθηση στον τρόπο χειρισμού αυτών των "λεπτών" εντολών.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 10:    Η Σημασία των Εικόνων    Πρακτική Εφαρμογή με 5 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 11:    Η Σημασία των Εικόνων (Μέρος 2ο)    Πρακτική Εφαρμογή με 6 Ασκήσεις
Κεφάλαιο 12:    Η Χρήση των Εικόνων    Πρακτική Εφαρμογή με 5 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 13:    Η Χρήση των Εικόνων (Μέρος 2ο)    Πρακτική Εφαρμογή με 7 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 14:    Εικονίδια – Σύμβολα -Ιδεογράμματα – Φωτογράμματα    Πρακτική Εφαρμογή με  4 Ασκήσεις 

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

 

4η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Εργασία

Εκπαιδευτικός Στόχος της 4ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της 4ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να ανταπεξέλθεις σε εργασία που θα σου ανατεθεί, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Διδακτέα Ύλη:

Εργασία, με προτεινόμενη θεματολογία από τον Εκπαιδευόμενο

5η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Εργασία

Εκπαιδευτικός Στόχος της 5ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στην 5η εκπαιδευτική συνάντηση θα αναλάβεις εργασία, το θέμα της οποίας θα προτείνεις εσύ.

Διδακτέα Ύλη:

Εργασία, με προτεινόμενη θεματολογία από τον Εκπαιδευόμενο

6η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Γενική Επανάληψη

Εκπαιδευτικός Στόχος της τελευταίας Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της τελευταίας εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να κάνεις μια γενική επανάληψη σε θέματα που διδάχτηκες, αναλαμβάνοντας μια τελική εργασία.

Graphic Design

Παρουσίαση Μαθήματος: Click Εδώ  | Παρουσίαση e-Learning: Click Εδώ

Υποδομή της Γραφιστικής

Παρουσίαση Μαθήματος: Click Εδώ Παρουσίαση e-Learning: Click Εδώ

Μέσα από το σεμινάριο για την Υποδομή & τις Έννοιες στην Γραφιστική, θα μάθεις τη σημασία της γραφιστικής, την ορολογία που χρησιμοποιείται, καθώς και ποια είναι η δουλειά του Γραφίστα.

 • Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress.

Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

 

 • 14 ακόλουθες εκπαιδευτικές ενότητες για την Υποδομή της Γραφιστικής.

Περιεχόμενα Διδακτέας Ύλης, Υποδομή της Γραφιστικής

1η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 1-4

Εκπαιδευτικός Στόχος της 1ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της 1ης εκπαιδευτικής συνάντησης στην υποδομή και στην έννοια του DTP είναι να καταλάβεις τα βασικά της γραφιστικής, τη διάκριση γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου και να μάθεις περισσότερα για το χρησιμοποιούμενο χαρτί. Τα συστήματα εκτύπωσης είναι θέμα που αναλύεται με πρακτικές εφαρμογές στα κεφάλαια που ενσωματώνονται στα πλαίσια της παρούσας εκπαιδευτικής συνάντησης.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 1:    Υποδομή  στην Γραφιστική    Πρακτική Εφαρμογή με 2 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 2:    Γραμμικό & Ελεύθερο Σχέδιο    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 3:    Το Χαρτί    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 4:    Συστήματα Εκτύπωσης    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
 

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.


2η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 5-8

Εκπαιδευτικός Στόχος της 2ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στα πλαίσια της 2ης εκπαιδευτικής συνάντησης θα μάθεις να κατανοείς τα εργαλεία της εικαστικής γλώσσας, χρησιμοποιώντας τυπογραφικά στοιχεία, ερχόμενος σε επαφή με τη σωστή τοποθέτηση στη λέξη και τα βασικά της εικόνας. Αφιερώνοντας το δέοντα χρόνο στις ασκήσεις και στα πρακτικά θέματα, θα αποκτήσεις τα βασικά εφόδια για να προχωρήσεις σε πιο σύνθετες έννοιες του Desktop Design.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 5:    Εργαλεία Εικαστικής Γλώσσας    Πρακτική Εφαρμογή με 2 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 6:    Τυπογραφικά Στοιχεία    Πρακτική Εφαρμογή με 2 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 7:    Το τυπογραφικό Στοιχείο & Σωστή Τοποθέτηση στη Λέξη    Πρακτική Εφαρμογή με 1 Άσκηση 
Κεφάλαιο 8:    Εικόνα    Πρακτική Εφαρμογή με 1 Άσκηση 

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

3η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 10-14

Εκπαιδευτικός Στόχος της 3ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Μαθαίνοντας για το στυλιζάρισμα και τη φωτογραφική επεξεργασία εικόνας, είσαι σε θέση να αντιλαμβάνεσαι το λογότυπο και τη συσκευασία ως σημαντικά στοιχεία στο χώρο του DTP και της διαφήμισης. Η διαφημιστική καμπάνια έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών για αποτελεσματική προώθηση ενός ήδη ισχυρού οπτικού και γραφικού αποτελέσματος της δουλειάς σου.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 10:    Στυλιζάρισμα    Πρακτική Εφαρμογή με 4 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 11:    Φωτογραφική Επεξεργασία Εικόνας    Πρακτική Εφαρμογή με 1 Άσκηση 
Κεφάλαιο 12:    Λογότυπο    Πρακτική Εφαρμογή με 1 Άσκηση 
Κεφάλαιο 13:    Συσκευασία    Πρακτική Εφαρμογή με 1 Άσκηση 
Κεφάλαιο 14:    Διαφημιστική Καμπάνια    Πρακτική Εφαρμογή με 1 Άσκηση 

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

4η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Εργασία

Εκπαιδευτικός Στόχος της 4ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της 4ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να ολοκληρώσεις την εργασία που θα σου ανατεθεί, τη θεματολογία της οποίας μπορείς να προτείνεις εσύ.

Διδακτέα Ύλη:

Εργασία, με προτεινόμενη θεματολογία από τον Εκπαιδευόμενο

5η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Εργασία

Εκπαιδευτικός Στόχος της 5ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στην 5η εκπαιδευτική συνάντηση θα κληθείς να υλοποιήσεις εργασία, το θέμα της οποία μπορείς να προτείνεις εσύ.

Διδακτέα Ύλη:

Εργασία, με προτεινόμενη θεματολογία από τον Εκπαιδευόμενο

6η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Γενική Επανάληψη

Εκπαιδευτικός Στόχος της τελευταίας Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της τελευταίας εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να κάνεις μια γενική επανάληψη, προτού περάσεις στην τελική εργασία σου.

Τυπογραφική Τέχνη

Παρουσίαση Μαθήματος: Click Εδώ Παρουσίαση e-Learning: Click Εδώ

Μέσα από το σεμινάριο Χρήσης Τυπογραφικών Στοιχείων & Γραμματοσειρών, θα μάθεις τα πάντα για τις γραμματοσειρές και τις οικογένειες αυτών, ενώ θα κατανοήσεις τη διαδικασία της τυπογραφίας.

 • Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα αντικείμενα Photoshop, Illustrator, Corel Draw, InDesign και QuarkXPress.

Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του σεμιναρίου στον εκπαιδευτικό μας φορέα, θα είσαι σε θέση να ανταποκριθείς με αυτοπεποίθηση σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση των γνώσεων που έχεις αποκτήσει.

 

 • 19 ακόλουθες εκπαιδευτικές ενότητες για το Τυπογραφική Τέχνη.

Περιεχόμενα Διδακτέας Ύλης, Τυπογραφικής Τέχνης

1η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 1-6

Εκπαιδευτικός Στόχος της 1ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της 1ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να εισαχθείς στις βασικές έννοιες της τυπογραφικής τέχνης και να μάθεις περισσότερα για τα τυπογραφικά στοιχεία. Ερχόμενος σε επαφή με τη γραμματοσειρά και την ανατομία των τυπογραφικών στοιχείων, θα είσαι σε θέση να τα μελετήσεις και να αντιληφθείς τη διάκριση και την αισθητική των κατηγοριών γραμματοσειράς, αφιερώνοντας χρόνο σε σχετικές πρακτικές εφαρμογές.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 1:    Εισαγωγή    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 2:    Τυπογραφικά Στοιχεία    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 3:    Γραμματοσειρά & Τυπογραφικά Στοιχεία    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 4:    Ανατομία Τυπογραφικών Στοιχείων    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 5:    Μελέτη Τυπογραφικών Στοιχείων    Πρακτική Εφαρμογή με 4 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 6:    Κατηγορίες Γραμματοσειρών    Πρακτική Εφαρμογή με 2 Ασκήσεις 

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

2η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 7-13

Εκπαιδευτικός Στόχος της 2ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Εκπαιδευτικός στόχος της 2ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να γνωρίσεις ορισμένες δημοφιλείς γραμματοσειρές, όπως είναι η Block&Serif, οι υποκατηγορίες και οι παραλλαγές της Serif και η SansSerif. Ασχολούμενος με επιπλέον παραλλαγές και γραμματοσειρές, θα αντιληφθείς τη διαφορά στις χρήσεις τους, για να περάσεις στις έννοιες της στοιχειοθεσίας και στις οικογένειες των γραμματοσειρών. Θα αντιληφθείς τη σημασία της ιεραρχίας του κειμένου και θα μάθεις να διακρίνεις τα στοιχεία στη σελίδα, περνώντας, στη συνέχεια, σε αριθμούς.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 7:      Block&Serif Γραμματοσειρές    Πρακτική Εφαρμογή με 2 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 8:      Serif Υποκατηγορίες & Παραλλαγές    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 9:      SansSerif Γραμματοσειρές & Παραλλαγές    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 10:    Επιπλέον Παραλλαγές & Γραμματοσειρές    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 11:    Στοιχειοθεσία & Οικογένειες γραμματοσειρών    Πρακτική Εφαρμογή με 2 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 12:    Ιεραρχία Κειμένου & Στοιχεία στη Σελίδα    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 13:    Αριθμοί    Πρακτική Εφαρμογή με 2 Ασκήσεις 

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

3η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Κεφάλαια 14-19

Εκπαιδευτικός Στόχος της 3ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της 3ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να μπορείς να εισαγάγεις αρχιγράμματα, αλλά και να πειραματίζεσαι με το διάστιχο, την αραίωση και το διάκενο για τις ανάγκες της εργασίας σου. Μαθαίνοντας να χρησιμοποιείς εντολές όπως το Overprint και το KnockOut, θα περάσεις στη δημιουργία γραμματοσειρών και τυπογραφικών στοιχείων και θα γνωρίσεις τις τεχνικές εκτύπωσης που χρησιμοποιούνται. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες θα σου φανούν οι μετεκτυπωτικές τεχνικές, πάνω στις οποίες θα παρακολουθήσεις και σχετικές ασκήσεις.

Διδακτέα Ύλη:

Κεφάλαιο 14:    Αρχιγράμματα    Πρακτική Εφαρμογή με 2 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 15:    Διάστιχο, Αραίωση, Διάκενο    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 16:    Overprint&KnockOut    Πρακτική Εφαρμογή με 3 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 17:    Δημιουργία Γραμματοσειρών & Τυπογραφικών Στοιχείων    Πρακτική Εφαρμογή με 2 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 18:    Τεχνικές Εκτύπωσης    Πρακτική Εφαρμογή με 2 Ασκήσεις 
Κεφάλαιο 19:    Μετεκτυπωτικές Τεχνικές    Πρακτική Εφαρμογή με 2 Ασκήσεις 

Σημείωση: Η ανωτέρω ύλη έχει ενσωματωθεί σε εκπαιδευτική συνάντηση 4 ωρών.

4η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Εργασία

Εκπαιδευτικός Στόχος της 4ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της 4ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να αναλάβεις να φέρεις σε πέρας εργασία, τη θεματολογία της οποίας θα προτείνεις εσύ.

Διδακτέα Ύλη:

Εργασία, με προτεινόμενη θεματολογία από τον Εκπαιδευόμενο

5η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Εργασία

Εκπαιδευτικός Στόχος της 5ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στόχος της 5ης εκπαιδευτικής συνάντησης είναι να πραγματοποιήσεις εργασία πάνω στα θέματα που έχεις διδαχθεί.

Διδακτέα Ύλη:

Εργασία, με προτεινόμενη θεματολογία από τον Εκπαιδευόμενο

6η Εκπαιδευτική Συνάντηση: Γενική Επανάληψη

Εκπαιδευτικός Στόχος της τελευταίας Εκπαιδευτικής Συνάντησης:

 • Στην τελευταία εκπαιδευτική συνάντηση θα κληθείς να κάνεις μια γενική επανάληψη, προτού αναλάβεις να ασχοληθείς με την τελική σου εργασία.